Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Το 99ο ιστορικό Συνέδριο της AHEPA στην καρδιά της πολιτικής και του πολιτισμού

 Κυριακή, 25 Ιουλίου, 2021

Της Γιάννας Κατσαγεώργη  











Οι άνθρωποι αυτοί ανάθρεψαν οικογένειες, δημιούργησαν κοινότητες και  βοήθησαν τα μέλη τους να γίνουν μέρος της αμερικανικής ζωής,  συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην ιστορία και την ταυτότητα του αμερικανικού Εθνους και παράλληλα κληρονομώντας στους απογόνους τους, το ήθος της φιλαλληλίας. Σήμερα τα μέλη της AHEPA Αμερικής είναι καταξιωμένοι Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής στις ΗΠΑ, επιτυχημένοι επαγγελματίες, νομικοί, βουλευτές, γερουσιαστές, γιατροί, οικονομολόγοι, πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί, ακόμη και κυβερνήτες, παιδιά και εγγόνια μεταναστών, που τα μεγάλωσαν με σκληρή δουλειά διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τις οικογένειές τους. Αυτοί οι απόγονοι και συνεχιστές της διάδοσης και διάσωσης των αξιών του ελληνικού πολιτισμού, που τον προωθούν με ευγενή τρόπο στην ελληνική Διασπορά και στην διεθνή κοινότητα, θα συναντηθούν, για να γιορτάσουν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, να τιμήσουν την ελληνική, την κυπριακή, την αμερικανική κυβέρνηση και την Εκκλησία της Ελλάδος και να απολαύσουν την χώρα καταγωγής τους, μέσα από ένα πλήθος εξαιρετικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, που έχουν διοργανωθεί από την AHEPA Hellas και τους ηγέτες όλων των τμημάτων της.

Με αδιαμφισβήτητο μεγαλειώδες φιλανθρωπικό έργο, η ΑΗΕΡΑ συνεχίζει την πορεία της με ηγέτες που ξέρουν να κρατούν ισορροπίες και παράλληλα να περιφρουρούν τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα και όπου υπάρχουν τμήματά της. Ο «Εθνικός Κήρυκας», στο σημερινό ένθετο του «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ», έχει την τιμή να φιλοξενεί τον ύπατο πρόεδρο της ΑΗΕΡΑ παγκοσμίως κ. Γιώργο Χωριάτη, τον ύπατο αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Κόκοτα, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νίκο Καρακώστα τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Μπιλ Μωσαϊδη, τον κυβερνήτη της χώρας μας που φιλοξενεί το ιστορικό συνέδριο (ΑHEPA Hellas), κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη, τον κ. Δημήτρη Μουτούση, πρόεδρο του Τμήματος AHEPAH J25 Αγιος Ανδρέας, την ύπατη πρόεδρο των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» κ. Σίλα Κασμάρσκι και την εκτελεστική διευθύντρια των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» κ. Ελενα-Σκαρδή Σαβιολάκη.

Τους ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στην ιστορική αυτή συνάντηση, που είναι σημαντική περισσότερο από κάθε άλλη φορά, γιατί αποδεικνύει πως οι AHEPANS και οι απανταχού Ελληνες «δεν ξεχνούν» πως  ο Ελληνισμός, όσους πολέμιους και αν έχει, δεν κατακτάται, δεν νικάται, δεν υποχωρεί. Και αυτό το αποδεικνύει ο απόδημος Ελληνισμός, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τη Γης, που κάνει αγώνα να κρατήσει στη ζωή την Γλώσσα του Ομήρου, τον Λόγο του Ηράκλειτου, την Δημοκρατία του Περικλή.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου