Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Αυλαία με «μπαμ»

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Αssociated Press

Ο τερματοφύλακας Μόλερ της Γερμανίας απογοητευμένος και ο Ριτσάρλισον (στο βάθος) τρέχει να πανηγυρίσει το τρίτο γκολ της Βραζιλίας στο 4-2 επί των «πάντσερ». Φωτογραφία: AP Photo/Kiichiro Sato.


Στη «μάχη» του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ρίχθηκαν οι 16 ομάδες που μετέχουν τους 4 ομίλους των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Στην 1η αγωνιστική είχαμε αρκετές εκπλήξεις αλλά και αποτελέσματα όπου επικράτησαν τα φαβορί.

Συγκεκριμένα:

1ος όμιλος

Με εμφατικό τρόπο ξεκίνησε το Μεξικό που συνέτριψε με 4-1 τη Γαλλία στο Τόκιο. Οι «αζτέκοι» προηγήθηκαν 2-0 με τους Βέγκα (47’) και Κόρντοβα (55’), ο Ζινιάκ με πέναλτι μείωσε στο 69’ για τους «τρικολόρ», αλλά τα τέρματα των Αντούνα (80’) και Αγκίρε (90+1’) έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Μεξικανών, που ξεκίνησαν ιδανικά και ονειρεύονται επανάληψη του «χρυσού» θριάμβου του 2012 στο Λονδίνο.

Με νίκη ξεκίνησε και η οικοδέσποινα Ιαπωνία. Οι «μπλε σαμουράι» επικράτησαν στο Τόκιο 1-0 της Νότιας Αφρικής, χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 71’ ο 20χρονος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Τακεφούσα Κούμπο.

2ος όμιλος

Ενα γκολ του Κρις Γουντ στο 76ο λεπτό, ήταν αρκετό για να δώσει στη Νέα Ζηλανδία τη νίκη (1-0) επί της Νότιας Κορέας στην πόλη Κασίμα. Η ασιατική ομάδα ήταν το λογικό φαβορί της αναμέτρησης, αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες και εντέλει γνώρισε μία ήττα που μπορεί να αποδειχθεί καταδικαστική, στην προσπάθειά της να προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης.

Ενα γκολ και μάλιστα αυτογκόλ έκρινε και τη νίκη της Ρουμανίας επί της Ονδούρας στην πόλη Κασίμα. Ο Ολίβα έστειλε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και αυτό αποδείχθηκε αρκετό για τη Ρουμανία, προκειμένου να πάρει τη νίκη με 1-0 και να μπει «με το δεξί» στη διοργάνωση.

3ος όμιλος

Ισως η μεγαλύτερη έκπληξη της πρεμιέρας του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου να είναι η «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε η Αίγυπτος από την Ισπανία στο Σαπόρο. Μία «Φούριας Ρόχας» που αγωνίστηκε με αρκετούς από τους παίκτες που συμμετείχαν προ μηνός στο EURO 2020, όπως ο Ουνάι Σιμόν, ο Πέδρι, ο Τόρες, ο Οϊαρθάμπαλ, ο Γκαρσία και ο Ολμο.

Και δεύτερο «μπαμ» στον όμιλο, με την Αυστραλία να επικρατεί 2-0 της Αργεντινής στο Σαπόρο. Τα «καγκουρό» άνοιξαν το σκορ στο 14’ με τον Γουέιλς και «σφράγισαν» τη νίκη τους με γκολ του Τίλιο στο 80’, ενώ οι «αλμπισελέστε» έπαιξαν σε όλο το β’ ημίχρονο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ορτέγκα στις καθυστερήσεις του α’ μέρους.

4ος όμιλος

Με προσωπικό σόου του Ριτσάρλισον, η Βραζιλία επικράτησε 4-2 της Γερμανίας στη Γιοκοχάμα, στο μεγάλο ντέρμπι του ομίλου. Στην άτυπη ρεβάνς του τελικού του Ρίο, ο άσος της Εβερτον πέτυχε χατ τρικ στο α’ ημίχρονο (7’, 22’, 30’) και έδωσε μεγάλο προβάδισμα στην κάτοχο του τίτλου, η οποία μάλιστα έχασε και πέναλτι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ματέους Κούνια. Στο β’ μέρος τα «πάντσερ» αντέδρασαν και μείωσαν με τέρματα των Αμίρι (57’) και Αχε (83’), παρότι μάλιστα έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 63’, λόγω αποβολής του Αρνολντ. Τελικά, στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παουλίνιο «σφράγισε» τη νίκη της Βραζιλίας, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Το μεγάλο αστέρι της Ακτής Ελεφαντοστού, ο Φρανκ Κεσιέ, χάρισε στο αφρικανικό συγκρότημα μία δύσκολη νίκη με 2-1 επί της Σαουδικής Αραβίας, στη Γιοκοχάμα. Ο άσος της Μίλαν πέτυχε στο 66’ το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης, στην οποία η Ακτή Ελεφαντοστού είχε προηγηθεί με αυτογκόλ του Αλ-Αμρί στο 39’, αλλά ισοφαρίστηκε πέντε λεπτά αργότερα (44’) από τον Αλ-Νταουσαρί.

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου