Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Φάουτσι: Σε «λάθος κατεύθυνση» βαδίζουν οι ΗΠΑ - Πλήγμα οι ανεμβολίαστοι

Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Δρ Αντονι Φάουτσι στο Καπιτώλιο, 20 Ιουλίου, 2021. (AP Photo/J. Scott Applewhite, Pool)(AP Photo/J. Scott Applewhite, Pool)


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται ανάμεσα στους ανεμβολίαστους Αμερικανούς, ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Δρ Αντονι Φάουτσι δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε «περιττή δυσχέρεια» αυτή τη στιγμή σε σχέση με την πανδημία. «Βαδίζουμε προς τη λάθος κατεύθυνση», ανέφερε ο κ. Φάουτσι στο «CNN».

Η πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων οφείλεται κυρίως στη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία συνεχίζει να εξαπλώνεται ανά τη χώρα. Αν και οι οδηγίες από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψη των Ασθενειών (CDC) δεν έχουν αλλάξει, ο Φάουτσι επισήμανε ότι μια επιστροφή στη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και για τους εμβολιασμένους, καθώς και μια επιπλέον δόση του εμβολίου ίσως είναι απαραίτητο να γίνουν για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Επίσης, ο Φάουτσι αναπαρήγαγε τα λόγια της διευθύντριας των CDC, Ροτσέλ Βαλένσκι (Rochelle Walensky), η οποία έδωσε έμφαση στο γεγονός πως οι περισσότερες μολύνσεις στη χώρα παρατηρούνται ανάμεσα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό.

«Είναι πραγματικά μια πανδημία ανάμεσα στους ανεμβολίαστους και αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εκεί έξω και ουσιαστικά παρακαλούμε τους ανεμβολίαστους να βγουν έξω και να πάνε να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Φάουτσι, περιγράφοντας πως η ασθένεια συνεχίζει να υποχωρεί ανάμεσα στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί.

Πάνω από 163 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με στοιχεία της «Washington Post» - αριθμός που αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 50% του πληθυσμού με δυνατότητα εμβολιασμού. Τα ποσοστά εμβολιασμού διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, με 30 εξ αυτών να έχουν εμβολιάσει λιγότερο από το μισό του πληθυσμού με δυνατότητα εμβολιασμού.

Ο Φάουτσι συζήτησε και την πιθανότητα μιας επιπλέον ενισχυτικής δόσης, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να μελετούν τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, δηλώνοντας ότι είναι «πιθανό» να υπάρξει μια σύσταση για κάτι τέτοιο για τους ευάλωτους πληθυσμούς, όπως οι ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο ή έχουν προβεί σε μεταμόσχευση οργάνων.

Τα CDC διερευνούν τις επιλογές για τη διανομή πρόσθετων δόσεων σε αυτούς τους πληθυσμούς, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τη μείωση της ανοσίας έναντι του ιού.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «CNN».

«Πρόκειται για μια δυναμική κατάσταση. Για μια εργασία σε εξέλιξη, εξελίσσεται όπως σε πολλές άλλες πτυχές της πανδημίας», τόνισε ο Φάουτσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ. «Πρέπει να κοιτάζεις τα δεδομένα».

Με την αύξηση των κρουσμάτων, πολλές τοπικές ηγεσίες έχουν ξεκινήσει εκ νέου να αυστηροποιούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Τόσο το Σεντ Λούις όσο και η κομητεία του Λος Αντζελες έχουν επιβάλει τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο για τους ανεμβολίαστους όσο και τους εμβολιασμένους.

Οι νέες προβλέψεις που έχουν δημοσιοποιηθεί από το Covid-19 Scenario Modeling Hub δείχνουν ότι οι μολύνσεις θα συνεχίσουν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Στο πιο πιθανό σενάριο, το τελευταίο κύμα μολύνσεων θα κορυφωθεί στα μέσα Οκτωβρίου και θα επιφέρει περίπου 60.000 ημερήσια νέα κρούσματα και 850 θανάτους την ημέρα.

Πηγές: «Washington Post», «ΑΠΕ-ΜΠΕ»,  Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου