Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Κοινή στάση από Λυμπέρη – Αντωνακόπουλο: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του σχεδίου του Π.Δ. για τις Σχολές της Ηλείας

 Κυριακή, 1 Αυγούστου, 2021

Αντωνακόπουλος

Στο οριστικό -σύμφωνα και με το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που δημοσιεύτηκε- κλείσιμο των Πανεπιστημιακών Σχολών της Ηλείας αναφέρθηκε μιλώντας χθες στην ΕΡΑ Πύργου ο δήμαρχος Πύργου.

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε ότι πλέον ο δήμος θα κινηθεί δικαστικά –μιλώντας με κορυφαίους νομικούς- για το θέμα αφήνοντας παράλληλα ευθείες αιχμές κατά του Υπουργείου Παιδείας και άλλων κυβερνητικών παραγόντων τους όποιους χαρακτήρισε ως αφερέγγυους…

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πύργου είπε ότι:

«Είναι αφερέγγυοι οι συνομιλητές. Εμείς τα είχαμε προβλέψει και για τις Σχολές, για το δρόμο Πάτρα – Πύργος, τον σιδηρόδρομο και για άλλα θέματα…. Μήνες ακούμε τώρα ότι θα γίνει η συντήρηση του υπάρχοντος δρόμου Πάτρα – Πύργος με 30 εκατομμύρια… Μόνο ζημίες έχουμε από τη συμπεριφορά των προθύμων της Ηλείας. Υποκριτικοί διάλογοι και κάποιοι να ξεπουλάνε το τόπο αντί πινακίου φακής. Αυτή η συμπεριφορά πρέπει να κριθεί.

Η θα συγκροτήσουμε συμπαγές μέτωπο με το Συμβούλιο των Αιρετών ή θα ενδιαφερόμαστε για φωτογραφίες και θα βολευόμαστε με κάποια έργα-ψίχουλα.

Αν οι Ηλείοι θέλουν τέτοιους πολιτικούς να μην λένε μετά διάφορα και να μην μένουν στους καναπέδες. Θέλουμε ζωντανούς και παρόντες πολίτες. Στη Δημοκρατία κοινωνικοί αγώνες χωρίς πολίτες δεν υπάρχει. Γιατί βλέπουμε διαταραγμένες απόψεις στα social media.

Μίλησα και με τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και θα προετοιμάσουμε δυναμική κινητοποίηση ενώ θα έρθουμε σε επαφή και με κορυφαίο Συνταγματολόγο. Σκοπός μας είναι να τονίσουμε την αντισυνταγματικότητα του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος που –όπως αναλύουν πολλοί νομικοί- έχει αρκετά προβλήματα. Θα το παλέψουμε σε όλα τα επίπεδα και θα πυροδοτήσουμε μεγάλη ένταση.

Συμπτώματα όπως η έπαρση, η λήθη και ο ναρκισσισμός μαζί με τον ηδονισμό και τον ατομισμό που επικρατεί μαζί με την έμφυλη βία που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα τροφοδοτούνται από την εικόνα που προβάλλουν τα ΜΜΕ… και κάποιοι κάνουν ότι δεν ξέρουν. Γεμίσαμε δήθεν… Ή θα βγούμε να μιλήσουμε ή δεν θ` αλλάξει κάτι… έχει το θάρρος να βγει κανείς μπροστά μαζί μας;

Ήρθε η ώρα να πάρουμε όλοι τις ευθύνες μας! Η γραβατοφορεμένη σοβαροφάνεια έχει καταστρέψει την Ηλεία. Πείτε μου σε ποια σύσκεψη από τις πολλές που έγιναν για τις Σχολές έδωσαν το παρόν όλοι οι βουλευτές της Ηλείας;…

Καλώ και όλους τους συναδέλφους δημάρχους στο Συμβούλιο των Αιρετών να συνεχίσουμε όλοι μαζί».

Λυμπέρης

«Γελοίες – μικροπρεπείς» σκοπιμότητες ανθρώπων που δεν στέκονται στο ύψος τους αλλά  Κυβερνούν μια Χώρα» ανέφερε ο Γ. Λυμπέρης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του σχεδίου του Προεδρικού Διατάγματος που «αφανίζει» την Ηλεία από τον Ακαδημαϊκό Χάρτη, προχωρούν οι Δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης και Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Αυτή ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Λυμπέρης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε –απουσία του κ. Αντωνακόπουλου ο οποίος βρίσκονταν εκτός νομού – στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, ξεκαθάρισε πως μονόδρομος για τους κατοίκους της Ηλείας είναι ο αγώνας αφού : «Δεν μένει τίποτα, από τη σφοδρή και με κάθε τρόπο αντίδραση σε αυτές τις τακτικές, αυτές τις πρακτικές, τις αποφάσεις και τα τετελεσμένα».

Χαρακτήρισε ως «γελοίες – μικροπρεπείς» σκοπιμότητες ανθρώπων που δεν στέκονται στο ύψος τους αλλά  Κυβερνούν μια Χώρα» τα όσα αναφέρονται στο σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος σύμφωνα με το οποίο «δύναται» να μεταφερθούν οι σχολές του Αιγίου και του Αγρινίου στην Πάτρα, αλλά για την Ηλεία η απόφαση του αφανισμού είναι οριστική.

Είπε πως και αυτή η … μεταρρύθμιση έχει ονοματεπώνυμο και «προχθές λέγονταν κ. Βαρεμένος και σήμερα κ. Λιβανός». Κλείνοντας ο Δήμαρχος τόνισε πως ο αγώνας που ξεκίνησε δεν αφορά μόνο τις σχολές αλλά και την υγεία των κατοίκων του νομού.

«Ο «λίβας που καίει τα σπαρτά» έχει όνομα και είναι η Κυβέρνηση»

«Δυστυχώς μέσα στην «καρδιά» του καλοκαιριού και εν μέσω καύσωνα, έρχεται ο «λίβας που καίει τα σπαρτά» ανέφερε ξεκινώντας τη συνέντευξή του ο κ. Λυμπέρης για να συνεχίσει λέγοντας : «αυτός όμως ο «λίβας» έχει όνομα και είναι η Κυβέρνηση. Η εξουσία, η πολιτική που σήμερα Κυβερνά αυτή τη Χώρα. Ο καταστροφικός «λίβας» σαρώνει ότι υπάρχει στην Ηλεία. «Σαρώνει» τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που την τελευταία 20ετία λειτουργούσαν στο νομό μας και με τα οποία υπήρχε μια αναφορά στην βαριά ιστορία αυτού εδώ του τόπου που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και η παραγωγική γη που επί χιλιάδες χρόνια αποτέλεσε την βασική ασχολία των κατοίκων της περιοχής μας».

Ο «νόμος Γαβρόγλου» συνέχισε ο Δήμαρχος, «ήταν το «πάτημα» της σημερινής Κυβέρνησης που πριν τις εκλογές έλεγαν πως θα τον καταργήσουν. Πραγματικά κατάργησαν αρκετές διατάξεις του «Νόμου Γαβρόγλου» πλην εκείνης που ήθελε τη Γεωπονία στο Μεσολόγγι και άρα η σχολή της Αμαλιάδας έπρεπε να μεταφερθεί. Εάν δείτε τα Τμήματα του Αιγίου και του Αγρινίου με το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα, «δύναται» να μεταφερθούν στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ της Ηλείας δεν «δύναται». Τα τμήματα σε Πύργο και Αμαλιάδα, ισοπεδώθηκαν. Αφανίστηκαν».

«Αυτή τη φορά ο Λαός της Ηλείας δεν θα μείνει σιωπηλός»

Μετά από όλα αυτά μπορώ να πω με σιγουριά, τόνισε με έμφαση ο κ. Λυμπέρης, «πως ο Λαός της Ηλείας δεν θα μείνει σιωπηλός. Δεν θα μείνει άπραγος βλέποντας τη … φοβερή και τρομερή μεταρρύθμιση της κ. Κεραμέως και του κ. Μητσοτάκη – η οποία θα μείνει στην ιστορία – να σαρώνει τα πάντα στον τόπο του.  Δεν μένει τίποτα άλλο στους ανθρώπους αυτού του τόπου, από τη σφοδρή και με κάθε τρόπο αντίδραση σε αυτές τις τακτικές, αυτές τις πρακτικές τις αποφάσεις και τα τετελεσμένα. Με τον Τάκη Αντωνακόπουλο, μιλήσαμε και αποφασίσαμε να προσφύγουμε κατά αυτού του «άθλιου» κατασκευάσματος, δηλαδή του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος. Θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κρίνει αυτή τη σκοπιμότητα».

  «Αφανίστηκαν και οι ιατρικές υπηρεσίες σε αυτό το νομό»

Μιλώντας στη συνέχεια για τον τομέα της υγείας στην Ηλεία, ο κ. Λυμπέρης είπε : «Όπως αφανίστηκαν και οι ιατρικές υπηρεσίες σε αυτό το νομό. Σε δηλώσεις μου είχα πει πως μας «κοροϊδεύουν» όταν μιλούν για Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ηλεία. Να έρθουν σε αυτό τον «καταραμένο» τόπο να δουν το ΕΣΥ. Να δουν πως λύνουν τα προβλήματά τους οι άνθρωποι. Γιατί εάν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος. Όσοι δεν πέθαναν από την αρρώστια τους, ξεψύχησαν από τις αναταράξεις στο δρόμο Πατρών – Πύργου. Αυτές είναι οι παροχές των Κυβερνήσεων στην Ηλεία και βέβαια της τωρινής που μας έδωσε το μεγαλύτερο δώρο της σε πακέτο…»

«Είμαστε εγκαταλειμμένοι στην τύχη μας» κατέληξε ο Δήμαρχος.  Οι κινητοποιήσεις, συνέχισε, «θα γίνουν με αιχμή την υγεία του Λαού. Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, δεν καλύπτει τις ανάγκες ενός οργανωμένου Περιφερειακού Ιατρείου. Τα Π.Ι. του ’82 – ΄83 ήταν καλύτερα από αυτό το «κουφάρι» που σήμερα έχουν αφήσει και λέγεται νοσοκομείο Αμαλιάδας. Κάνουν ό,τι θέλουν. Παίρνουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό. Αφήνουν διοικητές που δεν ξέρουν που «πατούν και που βαδίζουν». Παραίτησαν έναν διοικητή στο Αγρίνιο γιατί, λένε, πέθαναν όλοι όσοι εισήχθησαν στην μονάδα covid. Γιατί στον Πύργο δεν έγινε το ίδιο; Εμείς θέλουμε το νοσοκομείο της Αμαλιάδας, αυτόνομο αυτάρκες και είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε και από το υστέρημά μας προκειμένου να παρέχει περίθαλψη σε όλους και κυρίως στους ασθενέστερους. Ας τολμήσουν να το κλείσουν και θα δούμε…»

«Δεν τοποθετούμαι σύμφωνα με τις ιδεολογικές – πολιτικές μου προτιμήσεις»

Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή του ο κ Λυμπέρης, επανήλθε στο θέμα των δηλώσεων που έκανε από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου έως και τα τέλη Μαΐου όταν ακόμα το θέμα των Ακαδημαϊκών Σχολών του νομού ήταν «ανοιχτό» και όλοι πίστευαν πως η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ζήτημα και θα δώσει τη σωστή και προς όφελος της Ηλείας, λύση.

Κανείς, είπε ο κ Λυμπέρης : «Δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι τοποθετούμαι   σύμφωνα με τις ιδεολογικές – πολιτικές μου προτιμήσεις. Και αυτό γιατί εάν ανατρέξετε στις δηλώσεις μου από τις αρχές του χρόνου έως και τα τέλη Μαΐου, έλεγα πως θα πρυτανεύσει η λογική της αξιολόγησης που ευαγγελίζονταν σε αυτή την Κυβέρνηση, και δεν θα τα πάρουν αυτά  από την Ηλεία». Όμως σήμερα, συνέχισςε  ο Δήμαρχος : «Μιλάμε για «γελοίες – μικροπρεπείς» σκοπιμότητες ανθρώπων που δεν στέκονται στο ύψος τους αλλά  Κυβερνούν μια Χώρα». «Αυτές οι μεταρρυθμίσεις έχουν ονοματεπώνυμο. Προχθές λέγονταν κ. Βαρεμένος και σήμερα κ. Λιβανός. Αυτές είναι οι ενδελεχείς, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται σε αυτή τη Χώρα. Εμείς ως κάτοικοι αυτού του τόπου με αυτή τη ιστορία που έχουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν» κατέληξε.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου