Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Εκνευρισμός στην Ε.Ε. για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς από ΗΠΑ

Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Αssociated Press

Αεροπλάνο απογειώνεται από διάδρομο του αεροδρομίου Νιούαρκ, Ν. Ιερσέη. (AP Photo/Julio Cortez, File)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απογοήτευση και εκνευρισμός επικρατεί στις τάξεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. για την απόφαση της διακυβέρνησης Μπάιντεν να διατηρήσει τους περιορισμούς στις αφίξεις των πολιτών από τις χώρες Σένγκεν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Politico».

Ειδικότερα, αξιωματούχοι των Βρυξελλών δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, η παράταση των μέτρων ήρθε απροειδοποίητα και πως άπαντες την πληροφορήθηκαν από τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκη (Jen Psaki).

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει πως η δυσαρέσκεια είναι τόσο έντονη που ορισμένοι αξιωματούχοι -οι οποίοι δεν κατονομάζονται- δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ακόμη και να επανεξετάσουν την απελευθέρωση των αφίξεων προς τους Αμερικανούς πολίτες, η οποία δεν έχει βρει ανταπόκριση από την άλλη πλευρά, με αφορμή τη μετάλλαξη Δέλτα. Ασφαλώς, βέβαια -και με δεδομένα τα οικονομικά οφέλη από την επιστροφή των Αμερικανών τουριστών στην Ε.Ε.- το δημοσίευμα τονίζει πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει ουσιαστικές πιθανότητες, καθώς, εκτός των άλλων, οι Βρυξέλλες δεν θα ήθελαν να δημιουργήσουν μια αχρείαστη ένταση με τις ΗΠΑ.

«Παρότι οι σχέσεις ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο, αντικαθιστώντας τον Ντόναλντ Τραμπ, αξιωματούχοι τόνισαν ότι το θέμα των ταξιδιών κατέδειξε ότι η θέληση των ΗΠΑ για πλήρη συνεργασία είναι κάπως περιορισμένη», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Πάντως, επισήμως η Ε.Ε. επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι οι επαφές με την Ουάσιγκτον για το θέμα των περιορισμών βρίσκονται σε εξέλιξη.

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου