Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Ο Μπάιντεν δεν θα ανανεώσει το μορατόριουμ για τις εξώσεις

Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021


ΒΟΣΤΩΝΗ. Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επιτρέψει τον τερματισμό του μορατόριουμ για τις εξώσεις το Σάββατο, επιχειρηματολογώντας πως τα χέρια του είναι δεμένα λόγω της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου πως η εντολή προστασίας κατά των εξώσεων θα μπορούσε να ανανεωθεί μόνο μέχρι το τέλος του μήνα.  

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα επιθυμούσε την επέκταση του ομοσπονδιακού μορατόριουμ λόγω και της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του ιού. Αντ’ αυτού, ο Μπάιντεν κάλεσε το Κογκρέσο «να επεκτείνει το μορατόριουμ για τις εξώσεις χωρίς καθυστέρηση για να προστατεύσει τέτοιους ευάλωτους ενοικιαστές και τις οικογένειές τους».

Το μορατόριουμ είχε τεθεί σε εφαρμογή τον περασμένο Σεπτέμβριο από τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (Centers for Disease Control and Prevention - CDC).

«Δεδομένης της πρόσφατης εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ αυτών των Αμερικανών που είναι πιο πιθανό αφενός να έρθουν αντιμέτωποι με την έξωση και αφετέρου δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο, ο πρόεδρος Μπάιντεν επιθυμούσε διακαώς να υποστηρίξει μια απόφαση από τα CDC να επεκτείνει περεταίρω το μορατόριουμ για τις εξώσεις για να προστατεύσουν τους ενοικιαστές σε αυτή τη στιγμή υψηλής ευαλωτότητας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Δυστυχώς, το Ανώτατο Δικαστήριο έχει κάνει ξεκάθαρο ότι αυτή η επιλογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη»,

Τον προηγούμενο μήνα, το δικαστήριο αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία (5-4) να επιτρέψει την αποτροπή των εξώσεων έως τα τέλη Ιουλίου.

Εθνικός Κήρυξ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου