Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Μετάλλαξη «Δέλτα»: 44 φορές πιο μεταδοτική – Καμπανάκι για τους άνω των 40 (vid)

Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, τη σημαντική επιβάρυνση του ιικού φορτίου στα νησιά και την αύξηση των νοσηλειών ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κυβέρνηση και οι ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση ενώπιον του νέου πανδημικού κύματος που «καθοδηγείται» από τη μετάλλαξη Δέλτα και έχει εRπιφέρει ήδη αύξηση στις νοσηλείες, με την πλειονότητα των περιστατικών να αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας βρέθηκε σήμερα στο «μικροσκόπιο» συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, με επίκεντρο την κατάσταση στα νησιά, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει επιφέρει «έκρηξη» κρουσμάτων.

«Η διασπορά της μετάλλαξης Δέλταστη χώρα μας συνέπεσε χρονικά με τις μετακινήσεις των νέων, αλλά και την χαλάρωση των μέτρων προστασίας λόγω διακοπών. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 44 φορές πιο μεταδοτική από την βρετανική» που επικρατούσε μέχρι πρότινος στην ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με την καθηγήτρια.

Υποχρεωτικά τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε τουρισμό και εστίαση
Κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μύκονο που παραμένει στο «κόκκινο» ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρόλο που τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, εκτιμώντας πως το lockdown που επιβλήθηκε έφερε αποτέλεσμα καθώς δεν προκύπτουν νέες συρροές.

Όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε δύο τεστ – ένα self test και ένα rapid test κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

«Μετά και τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε όλοι οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο με δύο τεστ εβδομαδιαίως, ένα self test και ένα rapid test σε όλη την επικράτεια», είπε χαρακτηριστικά.

Κυβέρνηση και οι ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση ενώπιον του νέου πανδημικού κύματος που «καθοδηγείται» από τη μετάλλαξη Δέλτα και έχει επιφέρει ήδη αύξηση στις νοσηλείες, με την πλειονότητα των περιστατικών να αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες.

Ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας βρέθηκε σήμερα στο «μικροσκόπιο» συνεδρίασης της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, με επίκεντρο την κατάσταση στα νησιά, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει επιφέρει «έκρηξη» κρουσμάτων

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου