Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΤOKYO 2020: Χρυσό μετάλλιο με Ολυμπιακό ρεκόρ για την Ελλάδα από τον Στέφανο Ντούσκο

Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

Αssociated Press

Ο Στέφανος Ντούσκο στο Τόκιο 2020. Φωτογραφία: AP Photo/Lee Jin-man.


Το πρώτο μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο για την Ελλάδα ήρθε και μάλιστα είναι χρυσό και με Ολυμπιακό ρεκόρ. Ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε πρώτος στο απλό σκιφ και χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία.

Μετά τον θρίαμβό του, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο «χρυσός» Στέφανος Ντούσκος είπε: «Αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη κούρσα μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ο προπονητής μού ζήτησε να είμαι στα μετάλλια. Στα 700-800 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 έλεγα ότι δεν θα με δουν! Βάρεσαν αυτοί, βάρεσα και εγώ, αλλά στα τελευταία 100 μέτρα είπα ότι δεν το χάνω. Αφιερώνω το χρυσό σε όλους αυτούς που με βλέπουν, στους γονείς μου, στην κοπέλα, στην εθνική ομάδα, στον κ. Πολύμερο, στον προπονητή τον κ. Ποστιλιόνε, στον γιατρό και στον χορηγό μου»!

Στη δεύτερη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν 6ος στην τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου με τους Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή, ο Ντούσκος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το μοναδικό Ολυμπιακό μετάλλιο που έλλειπε από τη... συλλογή της. 

Στον τελικό, ο 24χρονος Στέφανος Ντούσκος πέρασε πρώτος στα 1.000 μέτρα και έκτοτε δεν έχασε την πρωτοπορεία κωπηλατώντας σταθερά προς το... ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο «ασημένιος» Κγιέτιλ Μπορτς από τη Νορβηγία χρειάστηκε περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο εν συγκρίσει με τον Έλληνα σκιφίστα για να περάσει ως δεύτερος τη γραμμή του φίνις (6:41.66), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Κροάτης Νταμίρ Μαρτίν (6:42.58).

E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου