Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Θερμά καλωσορίσματα στην έναρξη του 99ου Συνεδρίου της ΑΗΕΡΑ στην Αθήνα

Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Εκατοντάδες στην εκκίνηση του 99ου της ΑΧΕΠΑ το βράδυ της Κυριακής, 25 Ιουλίου.

Μεταξύ αυτών και οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών Βοστώνης κ. Βασίλειος Καυκάς, Σικάγου κ. Κωνσταντίνος Χανιωτάκης, Φιλαδέλφειας κ. Δημήτριος Ροζανίτης και ο κ. Στάθης Καραντώνης και άλλοι.

Του Κωνσταντίνου Συρίγου 

Εθνικός Κήρυξ

Ο επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, λαμβάνει το Ανθρωπιστικό Βραβείο της ΑHEPA «Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος». Από αριστερά: Ο Τζέφρεϊ Πάιατ, ο Τζον Γροσσομανίδης, ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος και η Σίλια Κασμάρκσι. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κωνσταντίνος Συρίγος


ΑΘΗΝΑ. Εκατοντάδες ενθουσιώδεις επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο τον Κόσμο γέμισαν την μεγάλη αίθουσα χορού του φημισμένου ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» (Grand Bretagne) στην Αθήνα για το «The AHEPA Family Opening Welcome», την εναρκτήρια εκδήλωση του 99ου Συνεδρίου 2021 της μεγάλης ομογενειακής οργάνωσης AHEPA.

Ολοι τους βεβαίως τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης, φορώντας τη μάσκα και κρατώντας τις κοινωνικές αποστάσεις, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα 4ο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο ύπατος σύμβουλος Λου Ατσάβες (Lou Atsaves), στον ρόλο του οικοδεσπότη (emcee), διατήρησε το πρόγραμμα ομιλιών με σύντομους και γλυκούς χαιρετισμούς και ευχαριστίες.

Τους καλεσμένους καλωσόρισε επίσης ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Χωριάτης, ο οποίος υπηρέτησε σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς ο ίδιος και ιδιαίτερα ο συνάδελφος δικηγόρος Ατσάβες, εργάστηκαν σκληρά για να θέσουν τα πρακτικά και νομικά θεμέλια για τη διατήρηση της σύνδεσης των μελών της AHEPA σε όλο τον Κόσμο μέσω του Zoom και άλλων τεχνολογικών μέσων. Οι καλεσμένοι, μάλιστα, τον αντάμειψαν με έντονες εκφράσεις εκτίμησης και δυνατά χειροκροτήματα.

Και οι δύο «υπεύθυνοι» αναγνώρισαν και ευχαρίστησαν με τη σειρά τους ευγενικά τους ηγέτες όλων των τμημάτων της AHEPA που έκαναν το καθήκον τους και απέδειξαν ότι η οργάνωση είναι πραγματικά μια οικογένεια. Ακόμη, επισήμαναν τους υπεύθυνους -ιδιαίτερα τον εκτελεστικό διευθυντή της AHEPA Βασίλη Μωσαΐδη- για το γεγονός ότι το βράδυ της Κυριακής 25 Ιουλίου, οι 500 Ahepans που είναι εγγεγραμμένοι για το Συνέδριο και όσοι τους συνόδευσαν στο «ταξίδι στην πατρίδα» -περίπου 2000 άτομα- ήταν «ως εκ θαύματος» παρόντες στην Αθήνα κατά τη διάρκεια πανδημίας για το πρώτο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από το 2008 για τον εορτασμό της των 200 χρόνων από την Επανάσταση και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της AHEPA το 2022.

Εθνικός Κήρυξ

Ο επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος με τον ύπατο πρόεδρο της AHEPA Γιώργο Χωριάτη. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κωνσταντίνος Συρίγος

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt), ο οποίος δέχθηκε ευχαριστίες και χειροκροτήματα από τους καλεσμένους για τη θητεία του στην Ελλάδα. Ο κ. Πάιατ εξέφρασε την εκτίμησή του για τη συμβολή της AHEPA στην εμβάθυνση και διεύρυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδας -επισημαίνοντας την κεντρική σημασία των επαφών μεταξύ των ανθρώπων στις σχέσεις των ΗΠΑ με τους συμμάχους τους- και την αισιοδοξία του για τη συνεχή ενίσχυση αυτών των σχέσεων και την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο Επίσκοπος Χρυσόστομος του Ευρίπου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην εκδήλωση, παρέλαβε εκ μέρους του το Ανθρωπιστικό Βραβείο Αρχιεπισκόπου Ιακώβου της AHEPA, το οποίο παρέδωσε ο πρώην ύπατος πρόεδρος Dr. John Grossomanides (Ιωάννης Γροσσομανίδης), του οποίου η σύζυγος Anna-Hellene Grossomanides (Αννα-Ελένη Γροσσομανίδη) από το Μπρούκλιν, πρώην ύπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», ενθουσίασε τους προσκεκλημένους με την ερμηνεία των Εθνικών Υμνων της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Ο Κώστας Βαρσάμης, κυβερνήτης του Τμήματος 25 Ελλάδας, ο οποίος καλωσόρισε τους καλεσμένους στην Ελλάδα, έλαβε συγχαρητήρια για το έργο της ομάδας του στην προετοιμασία των πολλών εκδηλώσεων του Συνεδρίου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η ύπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης», Σίλια Κασμάρκσι και ο πρώην ύπατος πρόεδρος Ανδρέας Ζαχαριάδης.

Εθνικός Κήρυξ

Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κωνσταντίνος Συρίγος

Πολλές συναντήσεις του Συνεδρίου που ήταν αφιερωμένες τόσο σε εσωτερικά θέματα της AHEPA, όσο και σε άλλα σημαντικά θέματα, όπως η απειλή της Τουρκίας προς την Κύπρο και την Ελλάδα και η οικονομική ανάπτυξη της τελευταίας, ξεκίνησαν κανονικά τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, για να κορυφωθούν με την εκδήλωση για την 99η επέτειο της AHEPA το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Ελληνικό Πολεμικό Μουσείο με την παρουσία του υπουργού Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ο κ. Χωριάτης ολοκλήρωσε την εκδήλωση το βράδυ της Κυριακής, εκφράζοντας το κυρίαρχο πνεύμα της επίσκεψης της AHEPA στην πατρίδα για τη 200ετία της: «Θα είναι ένα μεγάλο πάρτι!».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου