Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα Covid-19 στις ΗΠΑ μέσα σε δύο βδομάδες

Παρασκευή, 23 Ιουλίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Υπάλληλος του πάρκου στο Μπράνσον του Μισούρι παίρνει τη θερμοκρασία των επισκεπτών πριν εισέλθουν. (Nathan Papes/The Springfield News-Leader via AP)

ΜΙΣΙΟΝ. ΚΑΝΣΑΣ. Τα κρούσματα Covid-19 σχεδόν τριπλασιάστηκαν στις ΗΠΑ μέσα σε δύο εβδομάδες εν μέσω μιας επιθετικής παραπληροφόρησης για τα εμβόλια που επιβαρύνει τα νοσοκομεία, εξαντλεί τους γιατρούς και ωθεί τους κληρικούς στη μάχη των εμβολιασμών.

«Το προσωπικό μας, είναι απογοητευμένο», δήλωσε ο Τσαντ Νίλσεν (Chad Neilsen), διευθυντής Πρόληψης Λοιμώξεων στο UF Health Jacksonville, ένα νοσοκομείο της Φλόριδας που ακυρώνει τα επιλεκτικά χειρουργεία και επεμβάσεις, αφού ο αριθμός των κυρίως μη εμβολιασμένων ασθενών Covid-19 στις δύο νοσοκομειακές εγκαταστάσεις αυξήθηκε σε 134, από τα χαμηλά των 16 στα μέσα Μαΐου.

«Είναι κουρασμένοι. Σκέφτονται ότι αυτό είναι ‘deja vu’ ξανά, και υπάρχει κάποιος θυμός γιατί γνωρίζουμε ότι πρόκειται σε μεγάλο μέρος για μία αποτρέψιμη κατάσταση, αλλά οι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται το εμβόλιο».

Σε όλες τις ΗΠΑ, ο κυλιόμενος μέσος όρος των επτά ημερών για καθημερινά νέα κρούσματα αυξήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε περισσότερα από 37.000 την Τρίτη, από το μικρότερο ποσοστό των 13.700 στις 6 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Αξιωματούχοι Υγείας κατηγορούν την μετάλλαξη Δέλτα και την επιβράδυνση των ποσοστών εμβολιασμού. Μόνο το 56,2% των Αμερικανών έλαβε τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Στη Λουιζιάνα, αξιωματούχοι Υγείας ανέφεραν 5.388 νέα κρούσματα Covid-19 την Τετάρτη - τον τρίτο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την αρχή της πανδημίας στις αρχές του 2020. Οι νοσηλείες για την ασθένεια αυξήθηκαν σε 844 στην πολιτεία, πάνω από 600 που ήταν στα μέσα Ιουνίου. Οι ηγέτες της Νέας Ορλεάνης κάλεσαν τους ανθρώπους να ξαναρχίσουν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.

Η Γιούτα ανέφερε ότι 295 άτομα νοσηλεύτηκαν λόγω του ιού, ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο. Η πολιτεία έχει κατά μέσο όρο περίπου 622 επιβεβαιωμένα κρούσματα την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, περίπου τριπλασιασμό του ποσοστού μόλυνσης από το χαμηλότερο σημείο στις αρχές Ιουνίου. Τα δεδομένα υγείας δείχνουν ότι η έξαρση συνδέεται σχεδόν εξ ολοκλήρου με μη εμβολιασμένους ανθρώπους.

«Είναι σαν να βλέπουμε τα συντρίμμια του αυτοκινήτου πριν συμβεί», δήλωσε ο Δρ Τζέιμς Γουίλιαμς (James Williams), κλινικός βοηθός καθηγητής Ιατρικής Εκτακτης Ανάγκης στο Texas Tech, ο οποίος πρόσφατα άρχισε να φροντίζει περισσότερους ασθενείς με Covid-19. «Κανείς από εμάς δεν θέλει να το ξαναπεράσει».

Είπε ότι οι ασθενείς είναι νεότεροι -πολλοί στα 20, 30 και 40- και συντριπτικά μη εμβολιασμένοι.

Ως επικεφαλής πάστορας μιας από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του Μισούρι, ο Τζέρεμι Τζόνσον (Jeremy Johnson) έχει ακούσει τους λόγους για τους οποίους το εκκλησίασμα δεν θέλει το εμβόλιο Covid-19. Θέλει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνο εντάξει να εμβολιάζονται, αλλά κι αυτό που προτρέπει η Βίβλος.

«Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη επιρροή του φόβου», δήλωσε ο Τζόνσον, του οποίου η εκκλησία με έδρα το Σπρίνγκφιλντ έχει επίσης παράρτημα στη Νίξα και ένα άλλο πρόκειται να ανοίξει στη Ριπάμπλικ. «Ενας φόβος να εμπιστευόμαστε κάτι εκτός από τις γραφές, και εκτός από ένα πολιτικό κόμμα που ακολουθούν πιο άνετα. Ενας φόβος εμπιστοσύνης στην επιστήμη. Ακούμε ότι: ‘Εμπιστεύομαι τον Θεό, όχι την επιστήμη’. Αλλά η αλήθεια είναι ότι επιστήμη και Θεός δεν είναι κάτι που πρέπει να διαλέξετε».

Τώρα πολλές εκκλησίες στο Νοτιοδυτικό Μισούρι, όπως η Εκκλησία North φιλοξενούν κλινικές εμβολιασμού. Εν τω μεταξύ, περίπου 200 ηγέτες εκκλησιών έχουν υπογράψει μια δήλωση που καλεί τους χριστιανούς να εμβολιαστούν.

Η αντίθεση στον εμβολιασμό είναι έντονη στους άσπρους Ευαγγελιστές Προτεστάντες που είναι το ένα τρίτο των κατοίκων του Μισούρι.

Πηγή: «ΑΡ», Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου