Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

«Κεραυνοί» κατά πάντων στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων

 Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου 

Εθνικός Κήρυξ

Απόστολος Τομόπουλος, Νίκος Βέλλιος και Γεώργιος Γεωργόπουλος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου εξαπέλυσαν βέλη εναντίον των Δημήτρη Καλαμαρά, Βασίλειου Σταθάκου, Δήμου Σιώκη, Ηλία Τσεκερίδη και Νίκου Διαμαντίδη. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ευθύνες στα μέλη της Επιτροπής των πρώην προέδρων που δηλώνουν «πλειοψηφία» της Διοικούσας Επιτροπής (Δημήτρης Καλαμαράς, Νίκος Διαμαντίδης, Ηλίας Τσεκερίδης, Δήμος Σιώκης και Βασίλειος Σταθάκος) για το αδιέξοδο στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επέρριψαν τα μέλη της Επιτροπής που διαφοροποιούνται, με συνέντευξη που παραχώρησαν στους εκπροσώπους των ομογενειακών ΜΜΕ.

Ειδικότερα, οι Γεώργιος Γεωργόπουλος, Νίκος Βέλλιος και Απόστολος Τομόπουλος εξαπέλυσαν βέλη εναντίον των συναδέλφων τους, στηλιτεύοντας τις κινήσεις των τελευταίων ημερών, με την αμφιλεγόμενη αποπομπή του Συντονιστή της Επιτροπής, Τιμολέοντος Κακούρου, αλλά και την επιστολή από τον πληρεξούσιο της πλειοψηφίας δικηγόρο, Ουίλιαμ Μπερντ (William Bird III), μέσω της οποίας καλούνται να συμμορφωθούν με την απόφαση αυτή αλλά και να μην διενεργήσουν Γενική Συνέλευση ή άλλες επίσημες τοποθετήσεις της Ομοσπονδίας, χωρίς περαιτέρω έγκριση.

«Η Γενική Συνέλευση είναι ανώτερη από τον καθένα. Τα συγκεκριμένα άτομα την φοβούνται όπως ο διάολος το λιβάνι. Θέλω να είναι εδώ, για να πάρουν τα μηνύματα. Στη Γενική Συνέλευση καταφεύγουμε, όχι σε γράμματα από δικηγόρους. Αυτό που έγινε εδώ ήταν ένα πραξικόπημα. Μιλάνε για δήθεν πλειοψηφίες, ενώ έχουμε συμφωνήσει για ομοφωνία. Δεν τιμούν την υπογραφή τους. Δεν τους φοβόμαστε», ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, κατηγορώντας τους συναδέλφους του ότι τορπίλισαν την διαδικασία.

«Κάθομαι εδώ διότι θέλω να δικαιώσω τον κ. Κακούρο, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο έχει κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια να φέρει την ομαλότητα. Τελικά, έγινε σάκος του μποξ από αυτούς τους κυρίους που δεν υπολογίζουν ούτε νομικούς συμβούλους, ούτε τίποτα», προσέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βέλλιος, καυτηρίασε τις συμπεριφορές ορισμένων μελών, τονίζοντας ότι «συνάντησε συμπεριφορές που δεν τις περίμενε», μιλώντας ανοικτά για «ανθρώπους του πεζοδρομίου».

«Ήμουν πρόθυμος και επέστρεψα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Δεν πίστευα ότι θα βρω τέτοια ατμόσφαιρα. Δεν πίστευα ότι θα δω πρώην προέδρους, οι οποίοι είπαν πως ήρθαν για την ομαλότητα, να βρίζουν και να κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Άκουσα βρισιές που δεν έχω ακούσει στα 92 μου χρόνια και ντρέπομαι. Είναι από ορισμένους, δεν είναι όλοι. Ο Γεωργόπουλος και ο Τομόπουλος αγωνίστηκαν, αλλά έχουν να κάνουν με ψεύτες και ανθρώπους του πεζοδρομίου», τόνισε ο κ. Βέλλιος, εκφράζοντας, στη συνέχεια, την εκτίμησή του τόσο στο πρόσωπο του κ. Κακούρου, όσο και σε αυτό του πρώην προέδρου, Πέτρου Γαλάτουλα.

«Ευχαριστώ τον Τιμολέοντα Κακούρο και τον Πέτρο Γαλάτουλα, τον οποίο και κατηγορούν όσο κανέναν άλλον. Δεν μπορούν να κατηγορούν χωρίς αποδείξεις», κατέληξε ο κ. Βέλλιος, κατηγορώντας ευθέως τον επίτιμο πρόεδρο, Βασίλειο Σταθάκο, ως υποκινητή της στάσης των άλλων μελών της Επιτροπής.

Στο «άρρωστο κλίμα» που διαμορφώνεται στην Επιτροπή Προέδρων αναφέρθηκε και ο Απόστολος Τομόπουλος, εκφράζοντας την επιθυμία του να αποχωρήσει όταν τελειώσουν οι διαδικασίες.

«Η φαγωμάρα και η γκρίνια που υπάρχει εμένα με αρρώστησε. Εάν τελειώσουν τα πράγματα αίσια θα αποσυρθώ, δεν θέλω να έρχομαι εδώ. Εχει κλονιστεί η υγεία μου. Δεν ήμουν έτσι τον Φεβρουάριο», είπε ο κ. Τομόπουλος.

Οργισμένο ξέσπασμα Πέτρου Γαλάτουλα

Εθνικός Κήρυξ

Ανοικτός σε κάθε έλεγχο δήλωσε ο Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος έχει έρθει στο επίκεντρο των καταγγελιών, τονίζοντας ότι έχει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την διαφανή λειτουργία των οικονομικών επί της θητείας του, παρά τους ισχυρισμούς περί αντιθέτου. Φωτογραφία: Ε.Κ./Χριστόδουλος Αθανασάτος

«Δεν φοβάμαι κανέναν. Αλλοι να φοβούνται. Εάν δεν αποκατασταθεί σύντομα το όνομά μου μερικοί θα βρεθούν μπροστά σε εκπλήξεις», ανέφερε, λαμβάνοντας τον λόγο, ο Πέτρος Γαλάτουλας, τονίζοντας πως έχει όλες τις απτές αποδείξεις για τα οικονομικά επί θητείας του, τα οποία θα κατατεθούν στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

«Η μεγαλύτερή μου χαρά είναι να έρθει ο Εισαγγελέας μέσα. Δεν μπορεί οι ένοχοι του χθες να γίνονται τιμητές του σήμερα. Μου έκαναν εμένα 20 καταγγελίες. Είναι άσχετοι και μου έριξαν λάσπη. Περιμένω να τελειώσουν τα πράγματα και θα βρω το δίκιο μου εκεί που πρέπει», είπε ο κ. Γαλάτουλας, τονίζοντας ότι έχει γίνει αποδέκτης απειλητικών συμπεριφορών.

«Εχω απειληθεί. Με έπαιρναν και μου έλεγαν θα μου λιώσουν το κεφάλι, θα με γδάρουν ζωντανό. Είχα πρόβλημα με τον βηματοδότη μου και πήγα να πεθάνω», είπε μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας πως η αποπομπή του κ. Κακούρου αγγίζει τα όρια του «ποινικά κολάσιμου».

«Αυτό που έγινε με τους πρώην προέδρους είναι εντελώς παράνομο, αντικαταστιατικό και ποινικά κολάσιμο», εξηγώντας αναλυτικά ότι έγινε κατάχρηση και κακή εφαρμογή του άρθρου περί δυσλειτουργίας.

Αναφορικά με την επιστολή του δικηγόρου Ουίλιαμ Μπερντ, που τον προειδοποιούσε, επί της ουσίας, να μην χρησιμοποιήσει το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο για Γενικές Συνελεύσεις άνευ έγκρισης, ειδάλλως θα αλλαχθούν οι κλειδαριές και θα έχει συνέπειες, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος τόνισε ότι δεν τον ανησυχεί.

«Για τα παιχνίδια με τους δικηγόρους, έχω να πω το εξής: Εγώ προσωπικά σε αυτά τα 40 χρόνια της μετανάστευσης -όπως και πολλοί από εσάς που βρίσκεστε στην ίδια θέση- έμαθα τρία πράγματα: πρώτον, να έχω καρδιά, δεύτερον να έχω μυαλό και τρίτον να έχω κότσια. Η καρδιά είναι για να αγαπάς τον συνάνθρωπο, το μυαλό για να σκέφτεσαι και τα κότσια για να αντιμετωπίζεις ό,τι σου παρουσιάζεται. Μας απειλούν ότι θα αλλάξουν κλειδαριές και θα μας μηνύσουν. Εμείς όμως θα τους αντιμετωπίσουμε όπως θέλουμε», είπε ο κ. Γεωργόπουλος, ενώ ο Πέτρος Γαλάτουλας τόνισε ότι «δεν τον φοβίζει κανένας δικηγόρος».

«Αισθάνομαι πολύ καθαρός και θέλω να γίνει οικονομικός έλεγχος μέχρι οστέων διότι κατόπιν τούτου καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες των λόγων και των πράξεών του. Έχω να πω στον Καλαμαρά να μην απειλεί και να μην φοβερίζει. Εμένα δεν θα με διατάξει κανένας δικηγόρος. Είμαι σίγουρος ότι δεν του έχουν πει του ανθρώπου την αλήθεια για να γράφει τέτοια πράγματα», κατέληξε ο κ. Γαλάτουλας, ενώ ο κ. Γεωργόπουλος προσέθεσε πως «εδώ δεν είναι το σπίτι του πατέρα τους. Κλειδιά να αλλάζουν μόνο στο σπίτι τους».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου