Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Ενα ελληνικό κρασί από την Σαντορίνη, για πρώτη φορά στα 10 καλύτερα του κόσμου

 Σάββατο, 3 Ιουλίου, 2021

Απέσπασε την απόλυτη διάκριση του πρωταθλητή στο International Wine Challenge.

.


Το International Wine Challenge, ο διαγωνισμός κρασιού με τη μεγαλύτερη επιρροή, αμεροληψία και αυστηρούς κριτές, ανακοίνωσε τα 10 κρασιά με την υψηλότερη βαθμολογία για το 2021.

Νικητές από οκτώ χώρες αναδείχθηκαν τα κορυφαία κρασιά του διαγωνισμού, έχοντας αποδείξει ότι είναι τα απολύτως καλύτερα στις κατηγορίες τους μετά από πολλαπλά στάδια εντατικών τυφλών γευσιγνωσιών από ομάδα κορυφαίων ειδικών του κλάδου από όλον τον κόσμο.

Πέντε από αυτά τα εξαιρετικά κρασιά έχουν βραβευτεί με την απόλυτη διάκριση του πρωταθλητή, η οποία δίνεται σε κρασιά που θεωρούνται το απόλυτο «καλύτερο της εκδήλωσης», νικώντας όλους τους άλλους νικητές Εθνικών Βραβείων στις κατηγορίες του κόκκινου, του λευκού, του αφρώδους, του γλυκού και του ενισχυμένου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία τoυ διαγωνισμού International Wine Challenge, ένας Ελληνας παραγωγός, το κτήμα Domaine Sigalas, βραβεύτηκε με το βραβείο IWC Champion Fortified Wine 2021 για το Sigalas Santorini Barrel 2020, ένα κρασί από τη γηγενή ποικιλία Ασύρτικο, με τους κριτές να το περιγράφουν ως «εξαιρετικά ισορροπημένο και με χαρακτήρα».

Ενα Σιράζ από την McLaren Vale νίκησε δείγματα από όλη την Αυστραλία καθώς και Σιράζ από όλον τον κόσμο και βραβεύτηκε με το International Shiraz Trophy, εξασφαλίζοντας τη θέση του στα 10 καλύτερα κρασιά τoυ International Wine Challenge 2021.

Η ετικέτα του Wolf Blass Grey McLaren Vale Shiraz 2019 από τη Wolf Blass Wines εντυπωσίασε τους κριτές με τα «ώριμα, σαρκώδη, πλούσια και νόστιμα φρούτα». Φέτος, είναι πρώτη φορά σε μια δεκαετία σχεδόν που η Αυστραλία κερδίζει αυτό το τρόπαιο. Η δεξιότητα της ομάδας Wolf Blass δεν αμφισβητήθηκε στο ελάχιστο στον φετινό διαγωνισμό, καθώς οι οινοποιοί Chris Hatcher & Steven Frost κέρδισαν επίσης το βραβείο IWC Red Winemaker of the Year, κατακτώντας για τέταρτη φορά αυτήν τη διεθνώς αναγνωρισμένη διάκριση.

Η νίκη αυτή ενισχύει την ευρύτερη επιτυχία των Αυστραλών οινοπαραγωγών στα φετινά βραβεία, όπου η Νότια Αυστραλία σάρωσε με πολλαπλά τρόπαια, όπως το Australian White Trophy για το Penfolds Reserve Bin A Chardonnay 2019, το Australian Red Trophy για το Kilikanoon Wines Baudinet 2019, καθώς και το Australian Riesling Trophy για το Gatt High Eden Riesling 2016. Εδραιώνοντας περαιτέρω τη φήμη της ως παγκοσμίως αναγνωρισμένου παραγωγού κρασιών υψηλής ποιότητας, η Τασμανία τιμήθηκε με το βραβείο Australian Sparkling Trophy στον φετινό διαγωνισμό για το Arras E.J Carr Late discorged Vintage 2005 από τη House of Arras.

Η γειτονική Νέα Ζηλανδία εξασφάλισε τη θέση της στα 10 καλύτερα κρασιά του International Wine Challenge 2021 με το Valli Pinot Noir Gibbston Vineyard 2019 από το κεντρικό Οτάγκο, κατακτώντας το IWC Sustainable Trophy. Διαγωνιζόμενο με όλα τα άλλα κόκκινα κρασιά στη Νέα Ζηλανδία, ανακηρύχθηκε επίσης νικητής του New Zealand Red Trophy για το 2021, με τους κριτές να ενθουσιάζονται καθώς «δοκίμασαν ένα Gibbston Pinot σε πλήρη ροή».

Η Νέα Ζηλανδία σημείωσε επιτυχία στον ευρύτερο διαγωνισμό με ένα Chardonnay από τον κόλπο του Hawke, το οποίο νίκησε τα λευκά κρασιά από όλη τη χώρα λαμβάνοντας το βραβείο New Zealand White Trophy. Το Church Road Grand Reserve Chardonnay 2019 εντυπωσίασε τους κριτές με τις «πραγματικά καθαρές φρουτώδεις γεύσεις σε εκλεπτυσμένη ισορροπία» και περιγράφηκε ως «ένα τέλεια διαμορφωμένο Chardonnay».

Η πλήρης λίστα των νικητών βραβείων Trophy και Champion στον διαγωνισμό International Wine Challenge 2021, η οποία ανακοινώθηκε στις 30 Ιουνίου, είναι διαθέσιμη εδώ.

International Wine Challenge

Στον 38ο χρόνο του, ο διαγωνισμός International Wine Challenge 2021, θεωρείται ο πιο αυστηρός, αμερόληπτος και σημαντικός διαγωνισμός στον τομέα του κρασιού σε όλον τον κόσμο. Στον International Wine Challenge κάθε κρασί αξιολογείται «τυφλά» και κρίνεται το καθένα για την πιστότητά του στο στυλ, την περιοχή και τη σοδειά. Τα βραβεία περιλαμβάνουν μετάλλια (χρυσά, αργυρά, χάλκινα) και επαίνους. Τα τρόπαια απονέμονται στα καλύτερα κρασιά κάθε κατηγορίας. Ο διαγωνισμός International Wine Challenge έχει δεσμευτεί να βοηθά τους καταναλωτές να ανακαλύπτουν εξαιρετικά κρασιά, και τα μετάλλια που παρουσιάζονται στα νικητήρια μπουκάλια προσφέρουν μια αξιόπιστη εγγύηση ποιότητας.

Πηγή: PR Newswire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου