Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Αφιέρωμα New York Times στην Ελλάδα: «Ένα σχεδόν φυσιολογικό καλοκαίρι»

 Σάββατο, 3 Ιουλίου, 2021

Λίαν κολακευτικό δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, πλημμυρισμένο ελληνικό ήλιο και θάλασσα

Πλημμύρισαν ελληνικό ήλιο και θάλασσα οι σελίδες των New York Times με τη δημοσίευση λίαν κολακευτικού άρθρου σχετικά με το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού και με τίτλο: «Στην Ελλάδα, είναι σχεδόν όλα κανονικά». Το ελληνικό καλοκαίρι είναι εδώ και περιμένει τους Αμερικανούς, που πλέον έχουν και πολυάριθμες επιλογές απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα.

Οι τουρίστες επέστρεψαν στην Αθήνα, έστω και όχι στους συνήθεις αριθμούς τους, καταγράφει το πλούσιο σε εικόνες ρεπορτάζ της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας, που ταξιδεύει τους αναγνώστες όχι μόνο στην ελληνική πρωτεύουσα αλλά και στη γραφικότατη Πάρο.

Πλάκα και Μοναστηράκι έχουν αρχίσει να παίρνουν ξανά τους γνώριμους ρυθμούς τους για τις αρχές του καλοκαιριού, αν και με πολύ λιγότερους τουρίστες, κι αυτούς με μάσκα στο πρόσωπο, γράφουν οι Τάιμς. Οι περιορισμοί πολλοί αλλά σταδιακά χαλαρώνουν, επισημαίνει η εφημερίδα.

Το άνοιγμα του τουρισμού, αναφέρουν, ήταν ένα ρίσκο που δεν άντεχε να μην πάρει η Ελλάδα, έχοντας δει την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 8,2% το 2020. Το ρεπορτάζ περιλαμβάνει τις απόψεις αρκετών Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού που τονίζουν ότι όχι μόνο θέλει η Ελλάδα τους τουρίστες να έρθουν αλλά τους έχει και ανάγκη.

afieroma-new-york-times-stin-ellada-ena-schedon-fysiologiko-kalokairi2
Nick Paleologos / SOOC

«Και όμως παρ’ όλους τους περιορισμούς, το ελληνικό ρίσκο φαίνεται να αποδίδει. Έναν μήνα αφού άνοιξε [ο τουρισμός], τα κρούσματα κορωνοϊού  στη χώρα έφτασαν σε χαμηλά επίπεδα ενώ οι αριθμοί των επισκεπτών συνεχίζουν να ανεβαίνουν, ιδιαιτέρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου αερογραμμές όπως οι American και United προσφέρουν περισσότερες απευθείας πτήσεις καθημερινώς προς την Ελλάδα από ποτέ», επισημαίνουν οι Τάιμς.

Το ρεπορτάζ φιλοξενεί πολυάριθμες μαρτυρίες Αμερικανών και άλλων τουριστών που ήρθαν διστακτικά στην Ελλάδα και αντιμετώπισαν μια κατάσταση πολύ καλύτερη από ό,τι ανέμεναν, εκφράζοντας ένα μείγμα ανακούφισης και ικανοποίησης από την επίσκεψή τους στη χώρα.

afieroma-new-york-times-stin-ellada-ena-schedon-fysiologiko-kalokairi4
Shutterstock

«Μπορεί να μην υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που είχε τόσο δραστική μετάβαση από το πλήρες λόκνταουν στο άνοιγμα όσο η Ελλάδα. Ένα μήνα μετά τις μέρες με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ., ένα νέο εστιατόριο στο Ρουφ όπου πήγα είχε την ταράτσα του γεμάτη με τρεις γενιές Αθηναίων», γράφει ο συντάκτης Τσάρλι Γουάιλντερ.

Η σεφ του εστιατορίου δηλώνει ότι «είναι απίστευτο, κάθε βράδυ γεμάτοι είμαστε. Είχαμε πίστη ότι θα πηγαίναμε καλά, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο πολύ, τόσο σύντομα».

Διαβάστε επίσης:

Το ιδιαιτέρως κολακευτικό ρεπορτάζ για την Ελλάδα και τον τουρισμό της κάνει εκτενή αναφορά στο άνοιγμα της Εθνικής Πινακοθήκης, τα φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τις πολιτιστικές δομές στην πρωτεύουσα κλπ.

Ακολουθούν εικόνες και μαρτυρίες του ανοίγματος του τουρισμού στην Πάρο, με τη μεγάλη πλειονότητα των επισκεπτών να είναι Έλληνες, πράγμα που προφανώς διόλου δε στενοχωρεί την αμερικανική εφημερίδα – το αντίθετο μάλιστα. Ακόμη και αν όπως αναφέρει, είναι άγνωστο αν τα ετήσια πανηγύρια των νησιών επιστρέψουν φέτος, το καλοκαίρι είναι εδώ και είναι στο χέρι όποιου θέλει πλέον να το απολαύσει.

Πηγή: The New York Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου