Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Κάτω από τα 30.000 δολάρια το Bitcoin για πρώτη φορά σ' 'ένα μήνα

 Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021

Η πτώση τιμής του κρυπτονομίσματος άγγιξε το πρωί της Τρίτης το 5%, τη χαμηλότερη του από τις 22 Ιουνίου.

Στη χαμηλότερη του τιμή έπεσε την Τρίτη (20/7) το Bitcoin στα ανταλλακτήρια καθώς βυθίστηκε κάτω από το όριο των 30.000 $. Την ίδια ώρα οι ρυθμιστικές αρχές κάνουν έκκληση για αυστηρότερους ελέγχους στα κρυπτονομίσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε πτώση που άγγιξε το 5% στα 29.300 δολάρια, δηλαδή τη χαμηλότερη του από τις 22 Ιουνίου (3,6 % στα 29.720 $).

Kαι τα μικρότερα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum και το XRP ακολούθησαν πτωτική πορεία της τάξεως του 5%.

Σύμφωνα με τους επενδυτές το bitcoin είναι πιθανό να “δοκιμάσει” το όριο των 28,600 $ που είχε φτάσει τον περασμένο μήνα και ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου.

Το Bitcoin έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ άλλων και από τα ρυθμιστικά μέτρα που έχει λάβει η Κίνα, κυρίως λόγω ανησυχιών για τη μεγάλη ενεργειακή κατανάλωση για την ”εξόρυξή” του. 

Από το ιστορικό υψηλό στα σχεδόν 65.000 δολάρια στα μέσα Απριλίου, η τιμή του bitcoin έχει υποχωρήσει πάνω από 50% και την Τρίτη οι απώλειες του για τον τρέχοντα μήνα έφτασαν στο περίπου το 15%.

Oικονομικοί επιτηρητές και κεντρικοί τραπεζίτες στη Δύση, ζητούν αυστηρότερη ρύθμιση.

Μάλιστα τη Δευτέρα, η Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, διαμήνυσε στις ρυθμιστικές αρχές πως η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί τάχιστα για να εδραιώσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα stablecoins (κρυπτονομίσματα σταθερής αξίας).

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου