Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

H Κίνα παρουσιάζει το ταχύτερο τρένο του κόσμου

Τετάρτη, 21 Ιουλίου, 2021

Τα τρένα maglev χρησιμοποιούν ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες για να

κρατούν μετέωρα τα βαγόνια

Τρένο μαγνητικής αιώρησης που αναπτύσσει ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα παρουσίασε την Τρίτη η Κίνα σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το τρένο που αναπτύχθηκε με εγχώρια τεχνολογία maglev και κατασκευάστηκε στην παράκτια πόλη του Τσινγκντάο είναι έτσι το ταχύτερο χερσαίο όχημα παγκοσμίως.

Τα τρένα maglev, τα οποία χρησιμοποιούνται σε εμπορικά δρομολόγια σε Κίνα, Ιαπωνία και Νότια Κορέα, βασίζονται σε ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες για να κρατούν μετέωρα τα βαγόνια, χωρίς καμία επαφή με τις ηλεκτρικές ράγες. Η απουσία τριβής επιτρέπει στην αμαξοστοιχία να αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες.

Η Κίνα πειραματίζεται με την τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης εδώ και δύο δεκαετίες, στη χώρα όμως λειτουργεί μόνο μία τέτοια σιδηροδρομική σύνδεση, ανάμεσα στη Σαγκάη και ένα από τα αεροδρόμια της πόλης.

Κινούμενο με ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα, το νέο τρένο θα χρειαζόταν μόνο 2,5 ώρες για να διανύσει την απόσταση των 1.000 χιλιομέτρων ανάμεσα στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Συγκριτικά, η ίδια διαδρομή θα διαρκούσε 3 ώρες με το αεροπλάνο και 5,5 ώρες με τις σημερινές υπερταχείες, επισημαίνει το Reuters.

Παραμένει ωστόσο ασαφές σε ποια δρομολόγια θα μπορούσε να εφαρμοστεί η νέα τεχνολογία, δεδομένου ότι το κόστος είναι υψηλό και οι υφιστάμενες σιδηροδρομικές γραμμές δεν είναι συμβατές.

O.T.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου