Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Τόμπρας στην Προανακριτική : Η αγορά φώναζε τον Καλογρίτσα κόκκινο εργολάβο

  Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Τόμπρα, ο κ. Καλογρίτσας ήταν ο τρίτος επιχειρηματίας που προσέγγισαν. 

Τόμπρας στην Προανακριτική : Η αγορά φώναζε τον Καλογρίτσα κόκκινο εργολάβο | tovima.gr

Αποκαλύψεις για την υπόθεση «Καλογρίτσας gate», φέρεται να έκανε ο Κυριάκος Τόμπρας, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στην Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για το Νίκο Παππά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2016 οι Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και απόκτηση καναλιού. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τόμπρα «ήθελαν εταιρεία φιλική προς στην κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι». Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν ο τρίτος επιχειρηματίας που προσέγγισαν.

Όπως είπε ο κ. Τόμπρας, πρώτα απευθύνθηκε στον Γιώργο Κουρή, καθώς είχε εκπομπή σε τηλεοπτικό σταθμό, μετά στον Βρυώνη και έπειτα στον Χ. Καλογρίτσα.

«Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε», φέρεται πως είπε ο κ. Τόμπρας.

Σε ότι αφορά την «τρίτη επιλογή», αυτή του Καλογρίτσα, υποστήριξε ότι πήγε «γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογρίτσας μου λέει «μπορώ». Όλη η αγορά τον φώναζε «κόκκινο» εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

Ο κ. Τόμπρας ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έδωσε το «παρών» με φυσική παρουσία σε συνάντηση μεταξύ του Νίκου Παππά με Χούρι ή με Καλογρίτσα. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε κοινή τηλεφωνική συνομιλία όταν οι Χούρι – Καλογρίτσας επισκέφτηκαν τον κ. Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του τηλεοπτικού διαγωνισμού προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της μεταφοράς χρημάτων.

Σύμφωνα πάντα με όσα έχουν μεταδοθεί, όταν ο κ. Τόμπρας κλήθηκε να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι White House και White Porsca, φέρεται να απάντησε ότι αν πει ονόματα κινδυνεύει, προσθέτοντας χαρακτηριστικά «Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;»

Ερωτηθείς σχετικά με τον διαγωνισμό και το τίμημα, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι δεν εισακούστηκε και ότι τον παρέκαμψαν:

«Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα. Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν Αγγλικά αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοικτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι «σκ@τά» και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μου είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου