Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Ινδία: Εικόνες από την "κόλαση του κορονοϊού" - Εξαντλούνται τα αποθέματα οξυγόνου

Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Ασύλληπτοι αριθμοί νέων κρουσμάτων και νεκρών από το σαρωτικό κύμα της πανδημίας.

DANISH SIDDIQUI VIA REUTERS
15 Απριλίου 2021. Εικόνα από την "κόλαση του κορονοϊού" σε νοσοκομείο στο Νέο Δελχί. REUTERS/Danish Siddiqui

Οι ινδικές αρχές αγωνίζονται να συγκεντρώσουν προμήθειες σε ιατρικό οξυγόνο(!) για νοσοκομεία στην πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί (Τετάρτη 21 Απριλίου), καθώς ένα σαρωτικό δεύτερο κύμα κορονοϊού έχει οδηγήσει τις ιατρικές υποδομές σε οριακό σημείο, ανέφεραν αξιωματούχοι και γιατροί.

Η Ινδία, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων παγκοσμίως, ενώ πλησιάζει στο τραγικό ρεκόρ των 297.000 περιστατικών σε μια μέρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσαν τον Ιανουάριο.

GETTY
Σε πρωτόγονες συνθήκες και η μεταφορά του οξυγόνου, καθώς η Ινδία λυγίζει κάτω από την πίεση της πανδημίας.. (Photo by Mayank Makhija/NurPhoto via Getty Images)

Με βάση τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας, υπήρξαν 295.041 νέες λοιμώξεις και καταγράφηκαν 2.023 θάνατοι.

Τα κρατικά νοσοκομεία του Δελχί ανέφεραν ότι διαθέτουν αποθέματα σε οξυγόνο μόνο για οκτώ έως 24 ώρες, ενώ μερικά ιδιωτικά νοσοκομεία είχαν οξυγόνο για μόλις τέσσερις ή πέντε ώρες.

«Αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα στην παροχή οξυγόνου, αλλά κατά κάποιον τρόπο το χειριζόμαστε. Χθες, ήταν πολύ κρίσιμο. Είχαμε μόνο τέσσερις έως πέντε ώρες οξυγόνο το απόγευμα», επιβεβαίωσε ένας από τους γνωστότερους επιστήμονες της χώρας.

Ο ανεφοδιασμός ήρθε πριν από τα χαράματα την Τετάρτη, με αρκετό οξυγόνο ώστε να διαρκέσει όλη την ημέρα, είπε.

Το Δελχί, όπως και οι μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας, εγκατέλειψε τα περιοριστικά μέτρα όταν ο ιός φάνηκε να είναι υπό έλεγχο, επιτρέποντας μεγάλες συγκεντρώσεις όπως γάμους και φεστιβάλ, καθώς οι νεες λοιμώξεις μειώθηκαν σε λιγότερες από 1.000 την ημέρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανέφεραν ειδικοί της Υγείας.

Την Τρίτη, η πόλη των 20 εκατομμυρίων κατέγραψε 28.395 νέες περιπτώσεις και 277 θανάτους, το υψηλότερο ”ρεκόρ” από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.Ένα στα τρία άτομα που πέρασαν από τεστ βρέθκε θετικό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αυξάνοντας την πίεση στις υποδομές υγείας.

ADNAN ABIDI VIA REUTERS
19 Απριλίου. Καθώς η κυβέρνηση της Ινδίας εξέδωσε διαταγή για 6ήμερο γενικό lockdown, εργάτες - κυρίως μετανάστες - μετακινούτναι μαζικά στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων, με αποτέλεσμα συνωστισμό που ευνοεί περαιτέρω τη μετάδοση του ιού. REUTERS/Adnan Abidi

 πηγή: Reuters, Huffpost Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου