Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Αποκαλυπτήρια στο Τόκιο για τα αγάλματα των μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων

 Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Είναι οι μασκότ «Μιραϊτόουα» και «Σομέιτι» και τα ονόματά τους σημαίνουν κάτι πολύ ξεχωριστό.

POOL VIA REUTERS

Στα αποκαλυπτήρια των αγαλμάτων των μασκότ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο προχώρησαν μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την αντίστροφη μέτρηση των 100 ημερών έως την έναρξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.

Πρόκειται για τους δύο ήρωες των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων  και τους έχει σχεδιάσει ο Τανιγκούτσι ενώ επελέγησαν από τους μαθητές σχεδόν 17.000 δημοτικών σχολείων σε όλη τη Ιαπωνία.

Η πρώτη φέρει το όνομα «Μιραϊτόουα» από τις ιαπωνικές λέξεις «μιράι», που σημαίνει «μέλλον» και «τόουα» που σημαίνει «αιωνιότητα» και στη δεύτερη δόθηκε το όνομα «Σομέιτι» από τη λέξη «σομέισινο» δηλ, άνθος κερασιάς και έγινε ένας συνδυασμός με την αγγλική έκφρασης «so mighty» (τόσο δυνατός).

Ο κυβερνήτης του Τόκιο σε δηλώσεις στο πλαίσιο των αποκαλυπτηρίων  ανέφερε την αποφασιστικότητα όλων η διοργάνωση να είναι η πλέον επιτυχημένη παρά το ”μούδιασμα” λόγω της πανδημίας και των αναγκαίων περιορισμών. 

”Ο αγώνας ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό, τον κοραναϊό, ήταν η αιτία για την μετάθεση κατά ένα χρόνο (των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο) και η πανδημία ήταν μια μεγάλη δοκιμασία για την ανθρωπότητα. Αλλά θα ήθελα να ξεπεράσουμε τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό και να αναδείξουμε τους Αγώνες σε ένα αξέχαστο γεγονός”. 

Όταν η Ιαπωνία επελέγη ως διοργανωτής των Αγώνων πριν από οκτώ χρόνια, το Τόκιο θεωρήθηκε ως η πλέον ασφαλής τοποθεσία, σε αντίθεση με αντίπαλες υποψηφιότητες χωρών που ήταν αντιμέτωπες με οικονομικά ζητήματα και παρουσίαζαν φαινόμενα πολιτικής αστάθειας.

Τώρα 100 ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν πολλές και σημαντικές προκλήσεις και μια διογκούμενη αβεβαιότητα καθώς η πανδημία μαίνεται σε όλο τον κόσμο, επηρεάζοντας τις αποφάσεις για τα πάντα, από την ασφάλεια των αθλητών έως τον αριθμό των θεατών και τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου