Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Στην Τριανταφυλλιά ο αναπ. υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

 Σάββατο 24 Απριλίου, 2021

Την μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Συνοδευόμενος από τους βουλευτές Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλο και Διονυσία Αυγερινοπούλου και παρουσία του δημάρχου Ήλιδας και προέδρου του ΦΟΔΣΑ Γιάννη Λυμπέρη ξεναγήθηκε στους χώρους της μονάδας και ενημερώθηκε για το έργο που παραδίδεται το επόμενο διάστημα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

“Οριστική λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων της Ηλείας”

“Ο Νομός Ηλείας εισέρχεται σε λίγο καιρό σε μία νέα εποχή αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό πρόβλημα που ταλάνιζε επί δεκαετίες τους κατοίκους του, αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων του.

Με την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων, δίνεται λύση σε αυτό το πρόβλημα για τις επόμενες δεκαετίες, με τον πλέον σύγχρονο τρόπο διαχείρισης που ακολουθείται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη.  Η Ηλεία κατάφερε να δημιουργήσει την πέμπτη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα μας.

Για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Περιβάλλοντος το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί προτεραιότητα και παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού οι διαδικασίες προχώρησαν απρόσκοπτα και βρισκόμαστε εντός χρονοδιαγράμματος για την λειτουργία του εργοστασίου.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται με μερικά χρόνια καθυστέρησης, εξαιτίας των εμποδίων που προέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έστω και αργά κατάλαβε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου είχαν ξεκινήσει με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και το έργο του ΧΥΤΥ που είχε ξεκινήσει νωρίτερα προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά.

Δυστυχώς το 2015, και ενώ είχαν προχωρήσει  οι διαδικασίες και για την έναρξη κατασκευής του εργοστασίου, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ‘πάγωσε’ το έργο με διάφορα προσχήματα και κωλύματα.

Σήμερα, με κυβέρνηση πάλι της Νέας Δημοκρατίας είμαστε στην ευχάριστη θέση σε πολύ σύντομο διάστημα να εγκαινιάσουμε την Μονάδα που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματα του νομού και θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος”.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου