Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Lockdown: Έρχεται το τέλος στα SMS για μετακινήσεις και αγορές

Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, 2021

Όπως είπε ο κ. Σταμπουλίδης οι πολίτες από τις 3 Μαΐου δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης

Lockdown: Έρχεται το τέλος στα SMS για μετακινήσεις και αγορές | tovima.gr

Το τέλος των SMS στο 13033 σηματοδοτεί το άνοιγμα της εστίασης της Δευτέρα του Πάσχα καθώς ανοίγουν και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν από την Επιτροπή των ειδικών.

Η κυβερνητική πρόταση είναι τη Δευτέρα του Πάσχα να καταργηθούν τα SMS,  καθώς δεν μπορεί να ισχύσουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, δηλαδή να στέλνεις μήνυμα για τον φούρνο αλλά όχι για το εστιατόριο.

Aπό δήμο σε δήμο θα μπορούμε πάντως να μετακινηθούμε μόνο το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στην περίπτωση που οι  λοιμωξιολόγοι ανάψουν το πράσινο φως ελεύθερες θα είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις από τη Δευτέρα.

Μιλώντας στον ANT1 o ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Μάλιστα όπως είπε αναφορικά με την εστίαση, από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης, τα οποία για τους καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away. «…Ο γενικός κανόνας, πρόσθεσε, είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους».

Το δεύτερο βήμα είναι η κατάργηση των ραντεβού στο κατάστημα, αν συμφωνήσουν οι ειδικοί. Από Τετάρτη 5 Μαΐου, οπότε και ανοίγουν ξανά τα καταστήματα όπως όλα δείχνουν θα ψωνίζουμε ελεύθερα, χωρίς click away και click inside.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν, επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, με τη χρήση ειδικού κωδικού (13032) και έως 3 ώρες συνολικά την ημέρα.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου