Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Βαριές κατηγορίες στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη

Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου, 2021


ΑΘΗΝΑ. Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών ατόμων, προχώρησε σήμερα, Μ. Τετάρτη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, λίγες μόνο ώρες μετά τη σύλληψή τους.

Τόσο ο Φουρθιώτης, όσο και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του οδηγήθηκαν μετά τον εισαγγελέα ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για το Μεγάλο Σάββατο, προκειμένου να απολογηθούν. Μέχρι τότε όλοι παραμένουν κρατούμενοι.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις πρόσφατες επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Οπως προέκυψε, ωστόσο, από την αστυνομική έρευνα της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι ίδιοι πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, όταν επιχείρησαν να τους ελέγξουν στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Ο τρίτος από τους συλληφθέντες, είναι ο αδελφός ενός εκ των δύο, ο οποίος φέρεται ότι τους βοήθησε να κρύψουν το δίκυκλο με το οποίο διέφυγαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι ο ένας είχε ταυτοποιηθεί από την αρχή σχεδόν από DNA σε μια τσάντα που τους έπεσε στη Νέα Ερυθραία.

Ο τηλεπαρουσιαστής προσερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα φορούσε χειροπέδες στα χέρια και είχε καλυμμένο με κουκούλα το πρόσωπό του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του παρουσιαστή κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο ποινικούς.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ, πως ακούγεται ο παρουσιαστής να συνομιλεί με τους δύο Ελληνες ποινικούς λίγη ώρα πριν από την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του στο Διόνυσο. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες και μηνύματα μεταξύ των τριών συλληφθέντων.

Σε αυτές φαίνεται πως οργάνωναν την ένοπλη επίθεση, αλλά και την έκρηξη στο σπίτι του παρουσιαστή.

Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο παρουσιαστής και οι συγκατηγορούμενοί του συμφώνησαν στο ποσό των 40.000 ευρώ για τα δύο χτυπήματα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δύο ποινικοί το βράδυ της ένοπλης επίθεσης.

Ωστόσο, οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται πως «σκηνοθέτησαν» τις δύο επιθέσεις στο σπίτι του τηλεπαρουσιαστή.

Συνολικά ο Φουρθιώτης βαρύνεται με τα εξής αδικήματα:

Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση στη διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για σύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ' εξακολούθηση, έκρηξη (κακούργημα), προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα), παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Συγχαρητήρια Χρυσοχοΐδη στους αστυνομικούς για την εξιχνίαση της υπόθεσης Φουρθιώτη

«Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δήλωσή του που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με αφορμή την εξιχνίαση της υπόθεσης Φουρθιώτη και την παραπομπή του τηλεπαρουσιαστή στη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στους αστυνομικούς που ξεδιάλυναν την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζει «εξαιρετικά δυσώδη».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη αναφέρει:

«Η Ελληνική Αστυνομία μάχεται, πάντα στην πρώτη γραμμή, με απόλυτη αφοσίωση στην αποστολή της. Η επιτυχία της να ξεδιαλύνει ταχύτατα μιαν εξαιρετικά δυσώδη υπόθεση, οδηγώντας τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη, μαρτυρά τον υψηλό επαγγελματισμό της. Νιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ και δημοσίως την ομάδα που εργάστηκε για την υπόθεση αυτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου