Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

H Οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με το σημαντικό 6,4% το προηγούμενο τρίμηνο

 Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου, 2021

Αssociated Press

Πινακίδα εστιατορίου στο Πρόσπεκτς Χάιτς του Ιλινόις ενημερώνει ότι προβαίνει σε προσλήψεις.(AP Photo/Nam Y. Huh)


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΡ»). Με την υποστήριξη των καταναλωτών, η Οικονομία των ΗΠΑ αυξήθηκε με ταχύ ρυθμό 6,4% ετησίως το τελευταίο τρίμηνο - μια επίδειξη δύναμης που τροφοδοτήθηκε από κυβερνητική βοήθεια και τη φθίνουσα πανδημία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κέρδη καθώς το Εθνος ανακάμπτει με ασυνήθιστη ταχύτητα από την πανδημική ύφεση.

Η έκθεση της Πέμπτης από το υπουργείο Εμπορίου εκτιμά ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν -η συνολική παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών- επιταχύνθηκε το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου από το ετήσιο κέρδος 4,3% του τελευταίου τριμήνου του 2020.

Η ανάπτυξη κατά την τρέχουσα περίοδο Απριλίου-Ιουνίου αναμένεται να είναι ακόμη ταχύτερη, πιθανώς να φτάσει σε ετήσιο ρυθμό 10% ή περισσότερο, με αποτέλεσμα την αύξηση των ατόμων που είναι πρόθυμα και ικανά να ταξιδέψουν, να ψωνίσουν, να δειπνήσουν και να ξαναρχίσουν τις συνηθισμένες τους δαπάνες.

Οι οικονομολόγοι λένε ότι οι εκτεταμένοι εμβολιασμοί, η επανέναρξη περισσότερων επιχειρήσεων, η τεράστια έγχυση των ομοσπονδιακών δαπανών και τα υγιή κέρδη από την εργασία θα βοηθήσουν στη διατήρηση της σταθερής ανάπτυξης. Για το 2021 συνολικά, αναμένουν ότι η Οικονομία θα επεκταθεί κοντά στο 7%, γεγονός που σηματοδοτεί την ταχύτερη ανάπτυξη του ημερολογιακού έτους από το 1984.

Ενας σημαντικός λόγος για τις φωτεινότερες προσδοκίες είναι οι δαπάνες σε επίπεδο ρεκόρ που είναι έτοιμες να εισέλθουν στην Οικονομία. Ενα πακέτο $1,9 τρισεκατομμυρίων που πέρασε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μέσω του Κογκρέσου τον Μάρτιο παρείχε, μεταξύ άλλων, βοηθητικά επιδόματα ύψους 1.400 δολαρίων σε πληρωμές τόνωσης στους περισσότερους ενήλικες.

Ακόμη, ο Μπάιντεν προτείνει δύο επιπλέον τεράστια σχέδια δαπανών: ένα πακέτο υποδομής $2,3 τρισεκατομμυρίων και μια επένδυση $1,8 τρισεκατομμυρίων σε παιδιά, οικογένειες και εκπαίδευση που προώθησε ο Πρόεδρος την Τετάρτη το βράδυ στην πρώτη του ομιλία στο Κογκρέσο.

Η πολιτική εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η οποία αποσκοπεί στην ενθάρρυνση του δανεισμού και των δαπανών, προσέφερε επίσης σημαντική υποστήριξη. Στην πραγματικότητα, η Οικονομία αναμένεται να επεκταθεί τόσο γρήγορα που ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον πληθωρισμό.

Εν μέρει, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αυξημένη ζήτηση προκάλεσε σημεία συμφόρησης και ελλείψεις ορισμένων αγαθών και εξαρτημάτων, ιδίως ημιαγωγών, οι οποίες είναι κρίσιμες για τη βιομηχανία αυτοκινήτων, τεχνολογίας και ιατρικών συσκευών, μεταξύ άλλων.

 Εθνικός Κήρυξ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου