Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Στον Πύργο ο Κυριάκος Βελόπουλος

 Σάββατο 24 Απριλίου, 2021

Την πόλη του Πύργου επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, στο πλαίσιο της 3ήμερης περιοδείας που ξεκίνησε προχθες (Αχαΐα) και θα συνεχιστεί και σήμερα (Μεσσηνία).

Ο κ. Βελόπουλος, συνοδευόμενος από βουλευτές και κλιμάκιο του κόμματος, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ενώ ακολούθησε συνάντηση με τοπικούς φορείς.

Τον πρόεδρο της “Ελληνικής Λύσης” Κυριάκο Βελόπουλο υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος το πρωί της Παρασκευής (23/4).

Ο κ. Αντωνακόπουλος καλωσόρισε στην πόλη τον κ. Βελόπουλο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ηλειακή πρωτεύουσα, και τον ενημέρωσε εκτενώς για τα καίρια προβλήματα της πόλης του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου. Στα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η Υγεία και η Τριτοβάθμια Παιδεία, με όλη τη δυσμενή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή μας γι’ αυτούς τους σημαντικούς τομείς.

Ο κ. Αντωνακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Υγείας με την κακή και πολύ προβληματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και κυρίως την έλλειψη παθολόγων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

“Αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Ηλείας. Οι απαιτούμενες λύσεις πρέπει να είναι άμεσες, δεν πάει άλλο! Το διαχρονικό αίτημα είναι να χαρακτηριστεί το νοσοκομείο του Πύργου ως «άγονο Τύπου Α» ώστε να πάρει όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα και τα κίνητρα για να έχουμε παθολόγους. Οι διαγωνισμοί που γίνονται με το υφιστάμενο καθεστώς είναι όλοι άγονοι δυστυχώς. Δεν μας ικανοποιεί η προκήρυξη θέσεων αλλά η έμπρακτη πλήρωση αυτών! Ο κ. Βελόπουλος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, είναι ενημερωμένος για όλα τα προβλήματα της περιοχής όπως διαπίστωσα στα όσα συζητήσαμε. Είμαστε στο σωστό χρόνο μιας κοινοβουλευτικής παρέμβασης, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο που χαρακτηρίζει το νοσοκομείο. Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς. Εμείς ως Δήμος έχουμε πάρει απόφαση, εφόσον γίνει «Τύπου Α» το νοσοκομείο στον Πύργο, να δίνουμε επίδομα στέγασης με 300 ευρώ το μήνα στους γιατρούς, όπως μας δίνεται δυνατότητα και θα το κάνουμε”.

Επίσης ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε διεξοδικά στη μεγάλη καθυστέρηση που συνεχίζεται για το νέο δρόμο Πάτρα-Πύργος. Κάτι που σε συνδυασμό με τη διακοπή της γραμμής του τρένου, συνολικά απομονώνουν συγκοινωνιακά την Ηλεία.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου