Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: Πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων σε 23χρονο για τον εμπρησμό αστυνομικού τμήματος

 Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου, 2021

ipa-prostimo-12-ekat-dolarion-se-23chrono-gia-ton-emprismo-astynomikoy-tmimatos-561349738

Με ένα αστρονομικό πρόστιμο, το οποίο μοιάζει μη ρεαλιστικό να καταβληθεί, βρίσκεται αντιμέτωπος ο 23χρονος Ντίλαν Σέξπιρ Ρόμπινσον, ο οποίος καταδικάστηκε για τον εμπρησμό ενός αστυνομικού τμήματος στη Μινεάπολη, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο.

Ο 23χρονος θα κληθεί να πληρώσει το γιγαντιαίο πρόστιμο αφού πρώτα εκτίσει την ποινή τετραετούς φυλάκισης που επίσης του επιβλήθηκε. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του, «ρεαλιστικά δεν υπάρχει καμία περίπτωση» ο πελάτης του να καταφέρει να καταβάλλει το συγκεκριμένο ποσό.

Τρεις ακόμη νεαροί άντρες κρίθηκαν ένοχοι για τον εμπρησμό του αστυνομικού τμήματος με τη ρίψη βόμβας μολότοφ, οι ποινές των οποίων θα ανακοινωθούν σε μετέπειτα ημερομηνία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ρόμπινσον ήταν αυτός που άναψε τη μολότοφ, την οποία στη συνέχεια κάποιος άλλος έριξε στο κτίριο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο οποίος εκπροσωπεί και τους άλλους τρεις νεαρούς, ο Ρόμπινσον έχει αδίκως στοχοποιηθεί μονομερώς μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών που έλαβαν μέρος στις ταραχές του περασμένου Μαΐου. «Φέρει την ποινή για χιλιάδες άλλους ανθρώπους που συμμετείχαν», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «πολλοί άλλοι, με πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από τον κ. Ρόμπινσον, δεν ταυτοποιήθηκαν».

Παρότι ο ίδιος τόνισε ότι ο πελάτης του έχει τη δυνατότητα να πληρώσει «μόνο ένα μικροσκοπικό μέρος του ποσού» του προστίμου, σύμφωνα με το δικαστήριο, το ποσό αυτό είναι «ξεκάθαρα ανάλογο του αδικήματος», καθότι δεν ξεπερνά την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε από τη φωτιά. 

Με πληροφορίες από BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου