Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια κρούσματα η Ευρώπη

Μεγάλη Πέμπτη, 29 Απριλίου, 2021

Περισσότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από την Covid-19 στην Ευρώπη από τότε που ο ιός εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε στοιχεία που παρέχουν οι αρχές, σήμερα στις 20.15 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 50.021.615 κρούσματα στις 52 χώρες και εδάφη της περιοχής, που εκτείνεται ανατολικά μέχρι το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, εκ των οποίων περισσότερα από 1.382.000 τις τελευταίες επτά ημέρες, ή 197.400 κατά μέσο όρο ημερησίως.

Μια επιβράδυνση της επιδημίας παρατηρείται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες χαλαρώνουν προσεκτικά τους περιορισμούς που έχουν εφαρμόσει για να αναχαιτίσουν την τελευταία έξαρση της επιδημίας: ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων σημειώνει πτώση εδώ και δύο εβδομάδες.

Από τις 12 Απριλίου, η Βρετανία ξεκίνησε ένα κύριο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων, έπειτα από τρεις μήνες λοκντάουν, με την επαναλειτουργία των καταστημάτων που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης και το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων. Η χώρα καταγράφει περισσότερα από 2.300 νέα κρούσματα κορονοϊού κατά μέσο όρο ημερησίως, χάρη στην καραντίνα και τη μαζική εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου, η οποία επέτρεψε τη χορήγηση τουλάχιστον μιας δόσης εμβολίου στο 64% του ενήλικου πληθυσμού.

Τη Δευτέρα, η Ιταλία την ακολούθησε: μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και θέατρα άνοιξαν μερικώς. Έπειτα από μια κορύφωση σχεδόν 23.000 ημερήσιων λοιμώξεων στα τέλη Μαρτίου, η χώρα έχει κατά μέσο όρο λιγότερα από 13.000 ημερήσια κρούσματα.

Στη Γαλλία, τη χειρότερα πληγείσα ευρωπαϊκή χώρα με συνολικό αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων (5.565.852), διαφαίνεται μικρή μείωση του αριθμού των νέων μολύνσεων. Στην αρχή της εβδομάδας, η χώρα έπεσε κάτω το όριο, ακόμη υψηλό, των 30.000 νέων ημερήσιων κρουσμάτων.

Αντίθετα, ορισμένες χώρες δίνουν μάχη για να περιορίσουν την επιδημία. Η Κύπρος, την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 651 νέα ημερήσια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Το νησί της Μεσογείου ανακοίνωσε την Παρασκευή νέα καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η Ευρώπη συγκεντρώνει το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού μολύνσεων από κορονοϊό παγκοσμίως (148.820.944), αλλά μόνο το 24% των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Περισσότεροι από 1.060.900 θάνατοι καταγράφηκαν στην περιοχή από την έναρξη της επιδημίας, εκ των οποίων σχεδόν 3.600 ημερησίως αυτή την περίοδο, αριθμός που παρουσιάζει επίσης ελαφρά μείωση μετά τα μέσα Απριλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου