Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: Από 7 Μαΐου σύνδεση με 24 πόλεις του εξωτερικού – Από Ζυρίχη η πρώτη πτήση

Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου, 2021

Με πτήση της Edelweiss από Ζυρίχη την Παρασκευή 7 Μαΐου θα ξεκινήσει η φετινή τουριστική σεζόν στον αερολιμένα “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, ενώ μία εβδομάδα μετά, από τις 14 Μαΐου ξεκινούν οι πτήσεις της Condor που συνδέουν την Καλαμάτα με Μόναχο και Ντίσελντορφ.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών, τη φετινή τουριστική σεζόν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα συνδεθεί με 24 πόλεις (23 ευρωπαϊκές και το Τελ Αβίβ) μέσω κανονικών και τσάρτερ πτήσεων. Ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των πτήσεων εκτίμησε ότι η φετινή σεζόν θα έχει θετικό πρόσημο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχουν πτήσεις από και προς Στουτγάρδη και Μπρίστολ. Χρονοθυρίδες (slot) έχουν κλειστεί στο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” και για πτήσεις από και προς Βουδαπέστη και Βουκουρέστι, αλλά κανένας δεν γνωρίζει αν θα χρησιμοποιηθούν ή αν κλείστηκαν για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά ενώ οι ταξιδιώτες μπορούν να κλείσουν εισιτήριο για πτήσεις που συνδέουν την Καλαμάτα με τη Βενετία, δεν υπάρχει σχετικό αίτημα στην Αρχή Συντονισμού Πτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη η απουσία πτήσεων της Aegean, αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια αν θα επιστρέψει σύντομα η βάση της στην Καλαμάτα. Υπενθυμίζουμε ότι η Aegean ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία που δημιούργησε βάση στο “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανοδική πορεία που ακολούθησε.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αεροπορικών εταιρειών, οι περισσότερες πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο, θα κορυφωθούν τον Αύγουστο και οι περισσότερες θα συνεχιστούν μέχρι τον Οκτώβριο. Οι αεροπορικές εταιρείες ποντάρουν μάλιστα πολλά στα φθινοπωρινά ταξίδια, καθώς εκτιμούν πως τα εμβόλια θα περιορίσουν τον κορονοϊό επιτρέποντας τις ελεύθερες μετακινήσεις των ταξιδιωτών.

Όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού, από 1η Ιουνίου θα υπάρχει καθημερινή σύνδεση με Θεσσαλονίκη εκτός Κυριακής.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου