Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Πέταξαν 25.000 βαρέλια με εντομοκτόνο DDT ανοικτά της Καλιφόρνιας

Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου, 2021

Εθνικός Κήρυξ

Ερευνητές του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Scripps κοντά στο νησί της Καλιφόρνιας Σάντα Καταλίνα βρήκαν τα τοξικά βαρέλια στο βυθό.(Scripps Institution of Oceanography at UC San Diego via AP)27/4/2021


ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ. («ΑΡ»). Οι επιστήμονες που ασχολούνται με το θαλάσσιο περιβάλλον λένε ότι πιστεύουν πως έχουν βρει έως και 25.000 βαρέλια, που πιθανώς περιέχουν το απαγορευμένο εντομοκτόνο DDT, τα οποία πετάχτηκαν ανοικτά των ακτών της Νότιας Καλιφόρνιας κοντά στο νησί Catalina. Υπήρχε η υποψία ότι εδώ και καιρό βρίσκεται εκεί ένας τεράστιος υποβρύχιος χώρος τοξικών αποβλήτων που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι 27.345 εικόνες «σχήματος βαρελιών» τραβήχτηκαν από ερευνητές του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Scripps του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο. Χαρτογράφησαν περισσότερα από 36.000 στρέμματα θαλάσσιου πυθμένα μεταξύ του νησιού Santa Catalina (Σάντα Καταλίνα) και της ακτής του Λος Αντζελες σε μια περιοχή που προηγουμένως βρέθηκε να περιέχει υψηλά επίπεδα της τοξικής χημικής ουσίας στα ιζήματα και στο οικοσύστημα.

Τα ιστορικά ημερολόγια αποστολής δείχνουν ότι οι βιομηχανικές εταιρείες στη Νότια Καλιφόρνια χρησιμοποίησαν τη λεκάνη ως χώρο ντάμπινγκ μέχρι το 1972, όταν θεσπίστηκε ο νόμος για την προστασία των θαλασσών (Marine Protection, Research and Sanctuaries Act).

Εχοντας πεταχτεί βαθιά στον ωκεανό, η ακριβής τοποθεσία και η έκταση της ρίψης δεν ήταν γνωστά μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου