Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Η καλύτερη χώρα να ζει κανείς στην πανδημία: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

 Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου, 2021


φωτ.: AP

Βελτίωση κατά μία θέση εμφάνισε αυτό το μήνα η Ελλάδα στην κατάταξη του Bloomberg με τα καλύτερα και τα χειρότερα μέρη να ζει κάποιος στην πανδημία.

Η Ελλάδα βρέθηκε αυτό τον μήνα στην 39η θέση ανάμεσα σε 53 χώρες, καθώς το σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας (2,7%) και θετικότητας στα τεστ (5,1%) αντισταθμίζεται από τις πιο φτωχές επιδόσεις της χώρας στο μέτωπο των εμβολιασμών (το 13,2% του πληθυσμού καλύπτεται από εμβόλια). Στην κατάταξη συνυπολογίζεται επίσης ο αριθμός των κρουσμάτων (803 ανά 100.000 πληθυσμού στον μήνα)  και οι συνολικοί θάνατοι (955 ανά 1 εκατ. πληθυσμού).

i-kalyteri-chora-na-zei-kaneis-stin-pandimia-poy-vrisketai-i-ellada0

i-kalyteri-chora-na-zei-kaneis-stin-pandimia-poy-vrisketai-i-ellada1

Κατά τα άλλα, η Σιγκαπούρη εκθρόνισε τη Νέα Ζηλανδία για να γίνει το καλύτερο μέρος να βρίσκεται κάποιος στην πανδημία, καθώς τα κρούσματα τοπικής μετάδοσης έχουν πέσει σχεδόν στο μηδέν με τους συνοριακούς ελέγχους και το αυστηρό πρόγραμμα καραντίνας. Σε συνδυασμό με το προχωρημένο πρόγραμμα εμβολιασμών, στη Σιγκαπούρη ο κόσμος ζει μία σχεδόν φυσιολογική ζωή, πηγαίνοντας ακόμα και σε συναυλίες ή κρουαζιέρες.

Όμως, άλλες χώρες που έχουν καλή πρόσβαση σε εμβόλια, όπως η Γαλλία και η Χιλή, υποχώρησαν στην κατάταξη, καθώς η εξάπλωση των μεταλλάξεων του κορωνοϊού οδηγεί σε αναζωπύρωση των κρουσμάτων.

Το χειρότερο μέρος να ζει κάποιος αυτή τη στιγμή είναι η Βραζιλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου