Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους οι εμβολιασμένοι

Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου, 2021

Όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα σε μια σειρά από εξωτερικές δραστηριότητες

ΗΠΑ: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους οι εμβολιασμένοι | tovima.gr

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζεται πια να φορούν μάσκα σε ορισμένες εξωτερικές δραστηριότητες, προβλέπουν οι αναθεωρημένοι κανόνες που ανακοίνωσαν την Τρίτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου δεν χρειάζεται να φορούν μάσκα όταν περπατούν, κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, είτε είναι μόνοι τους είτε συνοδεύονται από μέλη της οικογένειάς τους. Το ίδιο ισχύει για μικρές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται τι είναι μικρή συγκέντρωση και τι μεγάλη.

Σε ισχύ παραμένει πάντως η σύσταση για χρήση μάσκας και τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων σε μεγάλους δημόσιους χώρους, για παράδειγμα σε συναυλίες και αθλητικές διοργανώσεις, καθώς και στα εμπορικά κέντρα και τους κινηματογράφους.

Ακόμα και οι πλήρως εμβολιασμένοι καλούνται επίσης να αποφύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων και τους κλειστούς χώρους με ανεπαρκή αερισμό, λένε τα CDC.

«Χαιρετίζω τις λιγότερο περιοριστικές συστάσεις για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους» σχολίασε στους New York Times η Λίντσεϊ Μαρ, ερευνήτρια του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου της Βιρτζίνια.

«Γνωρίζουμε ότι η μετάδοση είναι πολύ πιο απίθανη στους εξωτερικούς χώρους από ό,τι στους εσωτερικούς, αφού ο ιός δεν συσσωρεύεται στον εξωτερικό αέρα» επισήμανε.

Εξέφρασε ωστόσο επιφυλάξεις για τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες αναφέρονται σε μια σειρά από σενάρια και δείχνουν υπερβολικά περίπλοκες.

«Δεν μπορώ να τα θυμάμαι όλα αυτά» είπε η Μαρ. «Θα έπρεπε να κουβαλάω μαζί μου ολόκληρες σελίδες με όλες αυτές τις διαφορετικές συνθήκες».

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου