Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Δίκες – εξπρές για όσους βασανίζουν ζώα


Πέμπτη, 1η Ιουνίου, 2017

Παρεμβαίνει ο Άρειος Πάγος και καλεί σε εγρήγορση τους εισαγγελείς ώστε να οδηγούνται άμεσα στο εδώλιο οι βασανιστές ζώων αλλά και όσοι τα θανατώνουν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εμφανίζεται ανήσυχο ως προς τις συνεχείς καταγγελίες και την έξαρση που έχει λάβει το φαινόμενο βασανισμού και κακοποίησης των ζώων, οπότε παρεμβαίνει δυναμικά και ζητεί από τους εισαγγελείς Εφέτες να φροντίσουν για την πιστή τήρηση της προστατευτικής νομοθεσίας για τα ζώα, καθώς και την αντίστοιχη εφαρμογή των εισαγγελικών εγκυκλίων οι οποίες επιβάλλουν συλλήψεις, διώξεις και αυτόφωρη διαδικασία για τους δράστες.
Σε σχετική παραγγελία του προς τις Εισαγγελίες Εφετών, ο αντιεισαγγελέας ΑΠ Β. Πλιώτας ζητεί από τους εισαγγελείς διαρκείς παρεμβάσεις και ελέγχους προκειμένου να τηρείται πιστά η νομοθεσία για την υγεία και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση, τη χρησιμοποίησή τους για κερδοσκοπία, την κακοποίησή τους, τους βασανισμούς τους και άλλα.
Το ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός είναι πως υπάρχει τόσο ποσοτική αύξηση του φαινομένου, όσο όμως και έξαρση της αγριότητας με την οποία αντιμετωπίζονται ανυπεράσπιστα ζώα. Αναφέρονται θανατώσεις και κακοποιήσεις γατιών και σκυλιών με καυτό λάδιβέλη τοξοβολίας και αεροβόλα, ενώ αποκαλύπτονται απαγχονισμοί, ακρωτηριασμοίεμπρησμοί, πνιγμοί, χτυπήματα με σκουπόξυλα, λοστούς και ξιφολόγχες.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου