Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 1η Ιουνίου, 2017

  • «Η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης, είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Eργατικό Κέντρο της Λαμίας.
  • Κανένα δρομολόγιο των τρένων δεν θα εκτελεστεί την Πέμπτη, λόγω 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης.
  • Η Ελλάδα εκπλήρωσε το σύνολο δεσμεύσεων της και τώρα καθήκον των δανειστών είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Η Ελλάδα -διεμύνησε- θα κάνει δεκτή μονάχα μία λύση που θα εγγυάται την έξοδο στις αγορές και θα σέβεται τις θυσίες του ελληνικού λαού.
  • Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.
  • Την αναστολή της απόφασης για την έκδοση ή μη του Κινέζου Wu Tian Μin που αιτούνται οι ΗΠΑ κατηγορώντας τον για κατασκοπεία, αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών.

Κόσμος

  • Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Sikorsky συνετρίβη την Τετάρτη στην επαρχία Σιρνάκ, στα νοτιοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα με τo Ιράκ και τη Συρία, παρασύροντας στο θάνατο 12 στρατιωτικούς.
  • «Οι Αμερικανοί δεν μπορούν έτσι απλά να αποσυρθούν από τη συμφωνία για την προστασία του κλίματος. Ο κ. Τραμπ το πιστεύει αυτό, διότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες» τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
  • Αεροσκάφος της Malaysia Airlines επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης, όταν επιβάτης προσπάθησε να εισέλθει στο πιλοτήριο, ισχυριζόμενος ότι μεταφέρει εκρηκτικό μηχανισμό. Το αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή του αεροδρομίου και ο επιβάτης συνελήφθη.
  • Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης κοντά στην περιοχή που βρίσκονται οι ξένες πρεσβείες στην Καμπούλ, ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της αφγανικής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, οι νεκροί είναι 80 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 350.
  • Ο ρώσος πρόεδρος με διάταγμα που υπέγραψε ήρε, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σειρά οικονομικών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί κατά της Τουρκίας, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού S-24 από τουρκικό μαχητικό στον εναέριο χώρο της Συρίας τον Νοέμβριο του 2015.

Οικονομία

  • Δημοφιλείς ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι φέτος γεμάτες με περισσότερο κόσμο από κάθε άλλο καλοκαίρι, τονίζει με ανάρτησή του στο twitter ο Economist.
  • Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.
  • Για «αναπτυξιακό άλμα που θα μας εκπλήξει όλους μας» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, εφόσον μπούμε σε έναν ενάρετο κύκλο όπου μεταρρυθμιστικά πλεονάσματα θα επιτρέψουν την χαλάρωση των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων.
  • «Στον αγώνα για τις ελαφρύνσεις του χρέους η Αθήνα έχει τώρα στο πλευρό της τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Έτσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στη δύσκολη θεση να λάβει δυσάρεστες αποφάσεις πριν τις εθνικές / ομοσπονδιακές εκλογές», γράφει η έγκυρη συντηρητική εφημερίδα Die Welt.
  • Την απόφαση με τους όρους και τις προϋποθέσεις για την «διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων» δημοσίευσε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Βάσει αυτής μπορούν να συμμετέχουν (ιδιώτες και νομικά πρόσωπα) όσοι είναι εγγεγραμμένοι ως υποψήφιοι πλειοδότες στα ηλεκτρονικά συστήματα πλειστηριασμών (ΗΛΣΥΠΛΕΙΣ), ενώ παράλληλα καθορίζονται η διαδικασία, οι προϋποθέσεις διεξαγωγής, ο ρόλος των συμβολαιογράφων κλπ.

Αθλητισμός

  • Για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης έριξε «κεραυνούς» με τις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα της σεζόν όπου η ομάδα του γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟ. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ και από τους κομβικούς επιχειρηματίες της χώρας δήλωσε μεταξύ άλλων στην κάμερα της ΕΡΤ.
  • Μεγάλη δόση τύχης θα χρειαστεί η ΑΕΚ για να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Ενωση θα ριχτεί στη μάχη του 3ου προκριματικού του Champions League (πρώτος αγώνες 25-26/07, ρεβάνς 01-02/08) όπου υπάρχουν κάποιοι αντίπαλοι που δεν χαρακτηρίζονται «απαγορευτικοί» όπως η Πλζεν ή ακόμα και η Μπριζ. Στην κλήρωση που θα γίνει στις 14 Ιουλίου θα μάθει το «ταίρι» της. Αραούχο: «Ερωτευμένος με την ΑΕΚ». Μελισσανίδης σε παίκτες: «Εγώ είμαι εδώ».
  • Την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ πήρε η ΑΕΚ μετά το σημερινό 2-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στο φινάλε του μίνι πρωταθλήματος. Οι «κυανέρυθροι», που τερμάτισαν στην 4η θέση, προηγήθηκαν με τον Μασούρα στο 26΄, ωστόσο, στο 34΄ ο Μάνταλος έφερε το ματς στα ίσια και στο 81΄ ο Αραούχο έστειλε την Ένωση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.
  • Ο Παναθηναϊκός «καταδίκασε» τον ΠΑΟΚ σε... υποβιβασμό στο Europa League, δίνοντας την πρώτη θέση των πλέι οφ και κατ΄ επέκταση το εισιτήριο για τον γ΄ προκριματικό του Champions League στην ΑΕΚ. Οι ελλιπέστατοι «πράσινοι» νίκησαν τη μακεδονική ομάδα στην Τούμπα με 3-2 (28΄ Κλωναρίδης, 79΄ Λουντ, 90΄+3 Μολίνς - 20΄ Μπίσεσβαρ, 68΄ Ενρίκε), την ώρα που η ΑΕΚ περνούσε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη με 2-1 επί του Πανιωνίου, κι έκλεισαν εμφατικά την εφετινή περίοδο.
  • Μεγάλη ανατροπή στη βαθμολογία και στα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» έκρυβε η αυλαία των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Την πρώτη θέση κατέλαβε η ΑΕΚ μετά το 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-2) με νικητήριο γκολ του Αραούχο στο 81', όμως χρειάστηκε και η παλικαρίσια νίκη του... μισού Παναθηναϊκού στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 2-3) που τερμάτισε 2ος. Οι πράσινοι τελείωσαν 3οι τη διαδικασία, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης στην 4η θέση. Η «Ένωση» λοιπόν θα αγωνιστεί στον 3ο προκριματικό του Champions League, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στον 3ο προκριματικό του Europa League και ο Πανιώνιος στον 2ο αντίστοιχο γύρο της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου