Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ισόβια στους πρώτους που δικάστηκαν για το πραξικόπημα στην Τουρκία. Το Ερώτημα είναι ο Ερντογάν πότε θα δικαστεί;

 Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017

Ισόβια στους πρώτους καταδικασθέντες για το πραξικόπημα στην Τουρκία
Φωτογραφία από την παράδοση των στρατιωτικών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και είχαν καταλάβει τη γέφυρα του Βοσπόρου.
Δικαστήριο της Αγκυρας επέβαλε την Πέμπτη σε 23 πρόσωπα ποινές ισόβιας κάθειρξης στο πλαίσιο της πρώτης απόφασης που λαμβάνεται στην πρωτεύουσα της Τουρκίας για υπόθεση που συνδέεται με το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι 23 κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης και τη στέρηση της ελευθερίας του ανθρώπου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι πραξικοπηματίες ανάγκασαν τον γενικό γραμματέα της τουρκικής προεδρίας Φαχρί Κασιργκά να μπει σε ασθενοφόρο και τον οδήγησαν σε βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αγκυρα, από την οποία διευθυνόταν η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Δύο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν στη δίκη αυτή.

Σχεδόν 250 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη νύχτα της 15ης προς τη 16η Ιουλίου, χωρίς να υπολογίζονται οι φερόμενοι ως πραξικοπηματίες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Η Αγκυρα κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν, ισλαμιστή ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ότι ήταν ο εγκέφαλος της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος. Ο Γκιουλέν διαψεύδει κατηγορηματικά την κατηγορία.

Οι δικαστικές διαδικασίες που έχουν αρχίσει μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα έχουν εύρος δίχως προηγούμενο. 

Περίπου 50.000 έχουν συλληφθεί σε αλλεπάλληλα κύματα εκκαθαρίσεων μετά τη 15η Ιουλίου και την κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου