Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 6/6/17

Ισλαμικό Κράτος, τζιχαντιστές, Αλ Κάιντα, εμφύλιος στην Υεμένη, Παλαιστίνη, πετρέλαια, Ιράν... Η αραβική χερσόνησος και η ευρύτερη περιοχή παίρνουν -για μία ακόμη φορά- φωτιά, με το Κατάρ να βρίσκεται -στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία- στο επίκεντρο.

Ξεκινά από σήμερα, Τρίτη, η «δοκιμασία» των πανελλαδικών εξετάσεων για 104.965 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ) θα κάνουν φέτος το «ποδαρικό» στις πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ να εξετάζονται, στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Το sansimera.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσει, όπως κάθε χρόνο, τα θέματα και τις απαντήσεις τους.
  • Διαχωρίζει η ΔΕΗ τη θέση της από τις απόψεις της ΓΕΝΟΠ αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις της Επιχείρησης θα εκφραστούν αύριο, Τρίτη, με σχετική επίσημη τοποθέτηση.
  • Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, της Κορινθίας και στη νήσο Κώ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Δευτέρας για την εξάρθρωση πολυμελούς συμμορίας η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, καθώς και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.
  • Συνεδριάζει αύριο, Τρίτη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.
  • Μια 22χρονη αλλοδαπή τουρίστρια έχασε την ζωή της το απόγευμα της Δευτέρας, στην παραλία του «Ναυαγίου» στην Ζάκυνθο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Κόσμος

  • O νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα, στα Ηνωμένα Έθνη επιστολή που υπογράφουν περισσότεροι από 1.000 οργανισμοί, εταιρείες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι δηλώνουν ότι σκοπεύουν να λάβουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών των αεριών του θερμοκηπίου παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.
  • Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε και πάλι στον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κατηγορώντας τον ότι χρησιμοποίησε μια «άθλια δικαιολογία» για να εξηγήσει δήλωση που έκανε μετά την τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στη βρετανική πρωτεύουσα.
  • Στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, οι κάτοικοι σπεύδουν, σε κατάσταση πανικού, στα σούπερ μάρκετ, τρομοκρατημένοι από τον de facto αποκλεισμό που επέβαλε η Σαουδική Αραβία στα προϊόντα διατροφής μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που αποφάσισε το Ριάντ.
  • Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν σήμερα, Δευτέρα, τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συζήτησαν για τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν με στόχο την πλήρη αποκατάσταση των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ αυτών το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.
  • Η βρετανική αστυνομία έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα ονόματα δύο εκ των τριών δραστών της επίθεσης στο Λονδίνο. Ο ένας εξ αυτών ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οικονομία

  • Το ΔΝΤ είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και να δώσει στους Ευρωπαίους πιστωτές περισσότερο χρόνο μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
  • Η Παγκόσμια Τράπεζα για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια δεν διόρθωσε επί τα χείρω την πρόγνωσή της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Φέτος προβλέπει ανάπτυξη 2,7% και του χρόνου 2,9%.
  • Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου Eurogroup, ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν ένα Plan B που θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο, αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής. Αυτό προβλέπει ότι το ΔΝΤ δεν θα βρίσκεται στο «μπροστινό κάθισμα» του ελληνικού προγράμματος, η ελάφρυνση χρέους θα είναι μικρότερη, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμοσεί σκληρά μέτρα που απαιτούσε το ΔΝΤ.
  • Ένα σενάριο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα μετέθετε αποπληρωμές μέχρι το 2048 θα σήμαινε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα καθυστερούσαν να λάβουν μέχρι και 123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πρόβλεψη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του Reuters.
  • «Η Ηώ, η ελληνίδα θεά-προσωποποίηση της αυγής, γοήτευε όσους την έβλεπαν. Ο Όμηρος την υμνεί ως ροδοδάκτυλη, ροδοστεφή, χρυσήνιον. Έτσι γοητεύτηκαν και οι δανειστές της Ελλάδας την Παρασκευή από την αυγή, η οποία διαφαίνεται πλέον στην Ελλάδα: όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντί της αναμενόμενης ελαφράς μείωσης» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.

Αθλητισμός

  • Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Μπέσνικ Χάσι, με δηλώσεις του στη βελγική ιστοσελίδα «hln.be». «Θα είναι μία ωραία πρόκληση τα προκριματικά, στα τέλη Ιουλίου, με τον Ολυμπιακό» δήλωσε ο πρώην τεχνικός της Άντερλεχτ, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη (6/6) στην Αθήνα για να υπογράψει το νέο διετές συμβόλαιό του στους «ερυθρόλευκους».
  • Το μοιραίο επιβεβαιώθηκε... Ο Σεϊκ Τιοτέ έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες πριν γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του. Ο πρώην παίκης της Αντερλεχτ και της Νιούκαστλ κατέρρευσε σε προπόνηση της ομάδας του Πεκίνου (Beijing Enterprises) στην οποία αγωνιζόταν τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Ο θάνατός του επιβεβαιώνεται πλέον από τα περισσότερα βρετανικά, ολλανδικά και βελγικά ΜΜΕ, ενώ την απώλεια του παλιού συμπαίκτη του θρηνεί ο Ντεμπά Μπα, που έστειλε συλλυπητήρια μέσω του Twitter.
  • Ο «πονοκέφαλος» που είχε ο Μίχαελ Σκίμπε για τον Κάρλος Ζέκα έπαψε να υφίσταται, αφού ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ξεπέρασε τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του Γερμανού εκλέκτορα για τον αγώνα της Παρασκευής με τη Βοσνία.
  • Έναν από τους καλύτερους και πιο έμπειρους διαιτητές της τον Ιταλό, Ριτσόλι, όρισε η FIFA για να διευθύνει την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή (9/6, 21:45) στη Ζένιτσα για την έκτη 6η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018.
  • Μαδρίτης. Ο Αντουάν Γκριεζμάν, απέδειξε ότι τα χρήματα δεν είναι το παν, καθώς δεδομένης της απαγόρευσης μεταγραφών για τους «ροχιμπλάνκος», ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει την ομάδα που τον ανέδειξε και μέσω της οποίας, έγινε ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου