Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Η συμφωνία για λύτρα $1 δισεκατομμύριο του Κατάρ που εξόργισε τις άλλες χώρες Εθνικός Κήρυξ 5 Ιουνίου, 2017

Τρίτη, 6/6/17

Σύμφωνα με τους Financial Times η Ντόχα φέρεται να πλήρωσε μία οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και Ιρανούς αξιωματούχους για να πετύχει την απελευθέρωση ομάδας ατόμων που μετείχε σε ταξίδι για βασιλικό κυνήγι, ανέφερε η «Financial Times» σε άρθρο της, στον απόηχο της παύσης των διπλωματικών σχέσεων πολλών χωρών με το Κατάρ.


Ειδικότερα, η «FT» ανέφερε ότι το Κατάρ πλήρωσε έως 1 δισ. δολάρια για να απελευθερωθούν μέλη της βασιλικής οικογένειας του κράτους που απήχθησαν στο Ιράκ κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού για κυνήγι, είπαν άτομα που ενεπλάκησαν στη συμφωνία για τους ομήρους, μία από τις αιτίες που πυροδότησαν τη δραματική απόφαση των άλλων χωρών να διακόψουν σχέσεις με τη Ντόχα.
Αξιωματικοί στρατιωτικών ομάδων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην περιοχή, είπαν στη «Financial Times» πως η Ντόχα ξόδεψε τα χρήματα σε μία συναλλαγή, με την οποία διασφάλισε την απελευθέρωση 26 μελών μίας ομάδας Καταριανών που είχαν πάει για κυνήγι με γεράκια στο νότιο Ιράκ και περίπου 50 στρατιωτικών που αιχμαλωτίστηκαν από τζιχαντιστές στη Συρία.
Σύμφωνα με όσα είπαν, το Κατάρ πλήρωσε δύο ομάδες που είναι από τις πιο «επικηρυγμένες» στη Μέση Ανατολή: Ενα παρακλάδι της Αλ Κάιντα που πολεμά στη Συρία και Ιρανούς αξιωματικούς ασφάλειας.
Η συμφωνία, που έγινε τον Απρίλιο, αύξησε τις ανησυχίες στους γείτονες του Κατάρ, σχετικά με το ρόλο του μικρού κράτους, αλλά πλούσιου σε φυσικό αέριο, σε μία περιοχή που έχει πληγεί από συγκρούσεις και πικρές αντιπαλότητες.
Και τελικά, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Μπαχρέιν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα -μεταξύ άλλων- προχώρησαν σε μία τολμηρή και ασυνήθιστη κίνηση, τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ, καθώς και τις μετακινήσεις προς αυτό, κατηγορώντας το ότι παρέχει πόρους στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία.
«Η πληρωμή των λύτρων ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι», είπε στην «FT», παρατηρητής των εξελίξεων στον Κόλπο.
Η Ντόχα, από την πλευρά της, αρνείται ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις και απάντησε πως η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων από τους γείτονές της βασίζεται σε «κατηγορίες που δεν έχουν καμία βάση σε γεγονότα». Ακόμη, επεσήμανε πως δεν μπορούσε να απαντήσει άμεσα σε αίτημα για κάποιο σχόλιο σχετικά με συμφωνία για ομήρους.
Ωστόσο, ένα πρόσωπο, κοντά στην κυβέρνηση του Κατάρ, ανέφερε πως «πληρωμές» έγιναν. Το πρόσωπο αυτό δεν γνώριζε τα ποσά ή που πήγαν τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου