Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 13 Ιουνίου, 2017

Σε επιφυλακή για τουλάχιστον 48 ώρες καλούν οι επιστήμονες τους κατοίκους της Λέσβου, αλλά και της Χίου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ που χτύπησε λίγο πριν από τις 3.30 το μεσημέρι το Βόρειο Αιγαίο.
  • Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και η διαφαινόμενη συμφωνία στο Εurogroup της Πέμπτης, θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
  • Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιωαννίνων Γ.Χατζηκώστα νοσηλεύεται διασωληνωμένη 27χρονη γυναίκα, η οποία φέρει τραύμα από σκεπάρνι στο κεφάλι και βρέθηκε αναίσθητη, μέσα στο σπίτι της, στο χωριό Πέτρα της Πρέβεζας.
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ από τη νύχτα της Τετάρτης μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης. Ο καιρός θα επιδεινωθεί στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Τρίτης κάτοικοι του Μενιδίου, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους μετά τον θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα, διαμαρτυρόμενοι για τις εστίες ανομίας στην περιοχή τους.
  • Σε άμεση καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στη Λέσβο από τον ισχυρό σεισμό των 6,1 αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα μηχανικοί των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση των αρχών, προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη οικονομική βοήθεια για την οικοσκευή των πληγέντων δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κόσμος

  • Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) πληρώνει για τις διαιρέσεις του και θα υπάρξει αναμφίβολα μια ανασύνθεση στην Αριστερά, δήλωσε η πρώην πρόεδρος του κόμματος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ομολόγησε πως τόσο στις προεδρικές εκλογές όσο και στις βουλευτικές ψήφισε En Marche!.
  • Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε πλατφόρμα σταθμού τρένων στο Μόναχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα αστυνομικός. Το περιστατικό συνέβη στις 9:20 το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδος). Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.
  • Με την επικεφαλής του DUP των 10 απαραίτητων βουλευτών συναντάται η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προκειμένου να υπάρξει τελικά συμφωνία συνεργασίας και να προχωρήσει η κυβερνητική ατζέντα των Συντηρητικών.
  • Για τρίτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ισπανίας, ένα κόμμα της Αντιπολίτευσης καταθέτει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Αυτή τη φορά το κάνουν οι Podemos, με μηδαμινές πιθανότητες επιτυχίας, αφού το κόμμα του Ιγκλέσιας είναι και πάλι διχασμένο.
  • Στο συνέδριο της Die Linke μια μεγάλη μερίδα μελών του κόμματος φαίνεται να απορρίπτει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με του Σοσιαλδημοκράτες και τους Πρασίνους, συντασσόμενη με τη «γραμμή» της Σ.Βάγκενκνεχτ.

Οικονομία

  • Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται να εξέλθει της τρέχουσας νομισματικής της πολιτικής «εγκαίρως», προειδοποιώντας ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα σε κάποιες περιοχές του κόσμου.
  • Θετικά είναι τα μηνύματα που εκπέμπει το Βερολίνο όσον αφορά τις προοπτικές συμβιβασμού στο Eurogroup της Πέμπτης. Απομένει το «πακετάρισμα» της συμφωνίας. «Πυρήνας» της οι προτάσεις της 22ας Μαΐου.
  • Απίθανη θεωρεί το πρακτορείο Bloomberg την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς οι Ευρωπαίοι πιστωτές εμφανίζονται απρόθυμοι να προχωρήσουν στην περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.
  • Αισιόδοξες είναι οι προθέσεις προσλήψεων των Ελλήνων εργοδοτών για το προσεχές τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα προοπτικών απασχόλησης της ManpowerGroup. Οι εργοδότες και στους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας προβλέπουν αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017.
  • Ήπια άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής με την προσοχή στραμμένη στην ειδησεογραφία αναφορικά με το επικείμενο Eurogroup. O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 787,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,36%.

Αθλητισμός


  • Δεν το γλυτώνει το δικαστήριο ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης που κατηγορείται για φοροδιαφυγή. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούν απόκρυψη εισοδημάτων 14.700.00 ευρώ από το 2011 έως το 2014.
  • Ο Γιόακιμ Λεβ έχει συμπληρώσει 11 χρόνια στην άκρη του πάγκου της εθνικής Γερμανίας, οδηγώντας την «νασιοναλμανσαφτ» σε πληθώρα διακρίσεων με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Μουντιάλ του 2014. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός, είναι ο πιό ακριβοπληρωμένος προπονητής εθνικής ομάδας, καθώς σύμφωνα με σχετική έρευνα που δημοσιεύει ο ευρωπαϊκός Τύπος, αμείβεται σε ετήσια βάση με τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.
  • Φορώντας την φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης έως το 2022 θα εξακολουθήσει την καριέρα του ο Αντουάν Γκριεζμάν. Όπως αποκάλυψε η Marca, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα και απομένει μονάχα η ανακοίνωση της ομάδας.
  • Ο Πάουλο Σόουζα είναι σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ φαβορί για ν' αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ! Ο Πορτογάλος τεχνικός, γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία ως ποδοσφαιριστής στον Παναθηναϊκό, έλυσε τη συνεργασία του με τη Φιορεντίνα, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, και αναμένεται ν' απαντήσει θετικά στην πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας αντί τεσσάρων εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου