Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε: «Θα καταλήξουμε σε συμβιβαστική συμφωνία»


soimpl.jpgΠεπεισμένος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε συμβιβαστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, ανοίγοντας το δρόμο για την εκταμίευση χρημάτων προς την Αθήνα.

«Θα το καταφέρουμε την Πέμπτη. Θα δείτε» δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συζήτησης σε πάνελ στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με όσα διαμηνύουν ευρωπαϊκές πηγές, η συμβιβαστική λύση θα βασίζεται στη συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου του 2016, που προβλέπει συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Επίσης, θα προβλέπει παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς χρηματοδότηση, τουλάχιστον μέχρι να καταρτιστεί η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Σόιμπλε κατά ΕΚΤ
Ο κ. Σόμπλε έστρεψε για άλλη μια φορά τα πυρά του εναντίον της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας ότι χρειάζεται να αλλάξει την τρέχουσα νομισματική πολιτικής της «εγκαίρως», με την προειδοποίηση ότι τα πολύ χαμηλά επιτόκια προκαλούν προβλήματα σε κάποιες περιοχές του κόσμου.
«Η πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική σε πολλές περιοχές ενθάρρυνε την αδικαιολόγητη ανάληψη κινδύνων, την πολιτική εφησυχασμού, την κακή κατανομή κεφαλαίων και τις φούσκες στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων και θα συνεχίσει να το κάνει εάν δεν αντιστραφεί εγκαίρως» ανέφερε ο Σόιμπλε σε ομιλία του.
«Χρειάζεται να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα νομισματική πολιτική εγκαίρως και να επιστρέψουμε σε μια πιο φυσιολογική πορεία» δήλωσε ο Σόιμπλε.
Πρόσθεσε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και η ΕΚΤ έχει πρόσφατα προχωρήσει σε μικρές τροποποιήσεις στο ανακοινωθέν της με ένα τρόπο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι υποδεικνύει μια παρόμοια κατεύθυνση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου