Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2017

  • Με Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον συνεχίζονται σήμερα, Δευτέρα, οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Το sansimera.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Ορόσημο θα μεταδώσει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.
  • Στην Αθήνα θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
  • Στάση εργασίας πραγματοποιεί τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) από τις 18:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας των μηχανοδηγών, λόγω της σύγκλησης γενικής συνέλευσης του κλάδου.
  • Νέα επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στο Μενίδι, όταν περίπου 200 άτομα προσπάθησαν να επιτεθούν στον οικισμό Ρομά, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα, μετά τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή από αδέσποτη σφαίρα. Ζημιές προκλήθηκαν σε δύο σπίτια, πιθανώς από βόμβες μολότοφ. Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ. Πέντε προσαγωγές από την Αστυνομία. Αυστηρή προειδοποίηση Τόσκα «σε αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να αυτοδικούν».
  • Ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να εξετάζονται σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Κόσμος

  • Σαρωτική, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν η επικράτηση του κόμματος του Μακρόν στον α' γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία. Με την αποχή σε επίπεδα ρεκόρ, το κόμμα του προέδρου κινείται προς τις 400 με 440 έδρες στον β' γύρο.
  • Συντριπτική νίκη για το κεντρώο κόμμα του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche (ΡΕΜ) στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις. Το κόμμα του Μακρόν θα καταφέρει να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο (στις 18 Ιουνίου). Έντονος προβληματισμός για το ρεκόρ αποχής -σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών έφτασε το 51,6%.
  • Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον έδωσε την Κυριακή τη στήριξή του στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και δήλωσε πως εκείνη μπορεί καλύτερα να φέρει σε πέρας την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
  • Σε ανασχηματισμό κυβέρνησης προχώρησε την Κυριακή η Τερέζα Μέι, με πολιτικούς αναλυτές να σημειώνουν ότι δεν άλλαξαν και πολλά. Ορισμένοι εκτιμούν ότι ίσως η πρωθυπουργός της Βρετανίας να μην έχει τη δύναμη -μετά το κακό για αυτήν εκλογικό αποτέλεσμα- να προχωρήσει σε εκτεταμένες αλλαγές.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία στη Γαλλία στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών με τον Εμανουέλ Μακρόν να προσδοκά σε απόλυτη πλειοψηφία των εδρών για την εφαρμογή του προεκλογικού του προγράμματος. Χαμηλή πάντως η συμμετοχή μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Οικονομία

  • Ο Ραλφ Μπρινκχάους, αντιπρόεδρος της ΚΟ της Χριστιανικής Ένωσης, θεωρεί ότι προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πριν τη συζήτηση για το χρέος.
  • Συναγερμό έχει σημάνει στις τράπεζες η επιδείνωση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων δανείων στη στεγαστική πίστη το πρώτο πεντάμηνο του 2017. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, μέχρι και το τέλος Μαΐου σημειώθηκαν σημαντικές εισροές νέων προβληματικών ανοιγμάτων στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, κόντρα στις τάσεις αποκλιμάκωσης τα προηγούμενα τρίμηνα.
  • Εφικτή θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το προσεχές διάστημα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στη Bild του Σαββάτου.
  • Με μικρή άνοδο, πάνω από τα επίπεδα των 780 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον τζίρο να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, κάτω από τα 50 εκατ. ευρώ. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 782,10 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,39%.
  • Ο επικεφαλής του Eurogroup αναμένει να υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 15 Ιουνίου, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός του.

Αθλητισμός

  • Ισπανία και Ιταλία βαδίζουν «χέρι-χέρι» μετά από 6 αγωνιστικές στον 7ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Οι «φούριας ρόχας» πέρασαν το εμπόδιο της ΠΓΔΜ (2-1), ενώ η «σκουάντρα ατζούρα» είχε σαφώς πιο εύκολο έργο απέναντι στο Λιχτενστάιν (5-0). Το ντέρμπι του 4ου ομίλου, Σερβία-Ουαλία, δεν ανέδειξε νικητή (1-1), με τους «πλάβι» να έχουν το «πάνω χέρι» για την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Την ασίστ στο γκολ του Μίτροβιτς έβγαλε ο φορ του ΠΑΟΚ, Πρίγιοβιτς στο ντεμπούτο του με την εθνική. στο 90' κρίθηκε το ντέρμπι του 9ου ομίλου, με την Ισλανδία να επικρατεί 1-0 της Κροατίας και να την «πιάνει» στην κορυφή.
  • Ανατροπή δεδομένων στον Ατρόμητο με τον Ρικάρντο Σα Πίντο. Ενώ λίγο μετά τη λήξη της περιόδου ο Πορτογάλος τεχνικός και η διοίκηση «έδωσαν τα χέρια» για να προχωρήσουν μαζί και την επόμενη περίοδο, τελικά αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο έμπειρος τεχνικός ζήτησε από τους Περιστεριώτες να αποχωρήσει, καθώς δέχτηκε δελεαστική πρόταση από ομάδα του Βελγίου.
  • Με τη διεξαγωγή της -βαθμολογικά αδιάφορης- 34ης αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωτάθλημα της Football League. Ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία είχαν ήδη εξασφαλίσει την άνοδο, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να έχει κατακτήσει και τον τίτλο, καθώς σήμερα πήρε άνευ αγώνος τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Πανθρακικό, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Για την ομάδα της Φθιώτιδας, η φιέστα ανόδου συνδυάστηκε με εντός έδρας ήττα (1-0) από την Αναγέννηση Καρδίτσας.
  • Η Αγγλία κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Παγκόσμιο Κύπελλο U-20, καθώς στον τελικό που διεξήχθη στην πόλη Σουβόν της Νότιας Κορέας, επικράτησε 1-0 της Βενεζουέλας. Ο επιθετικός της Εβερτον Ντόμινικ Κάλβερτ-Λιούιν σημείωσε στο 35ο λεπτό το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, με την ομάδα της Νότιας Αμερικής να πιέζει ως το τέλος για την ισοφάριση, χωρίς όμως επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Νοτιοαμερικανοί έχασαν πέναλτι στο 74ο λεπτό με τον Πενιαράντα, το σουτ του οποίου, απέκρουσε ο Γούντμαν.
  • Στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στους Γκάλαξι του Λος Αντζελες στο MLS θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ισπανικής αθλητικής εφημερίδας «Marca». Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και το σοβαρό τραυματισμό του, ο Σουηδός σούπερ σταρ ψάχνει για ομάδα και η εφημερίδα της Μαδρίτης υποστηρίζει πως συμφώνησε να περάσει τον Ατλαντικό για να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου