Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Το Puerto Rico ψήφισε να γίνει η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ

Με 97% υπέρ της ένωσης του κρατιδίου Puerto Rico έγιναν χθες δημοψήφισμα όπου ο σημερινός κυβερνήτης της νήσου-κράτους Ricardo Rossello είχε ταχθεί υπέρ της ένωσης με την Αμερική.
Το Puerto Rico με πληθυσμό 3,474,182 ενώ άλλοι τόσοι βρίσκονται στις ΗΠΑ τελεί για πολλά χρόνια υπό την Αμερικάνικη επιρροή (1898) όταν το πήρε η Αμερική από την Ισπανία. Πρόσφατα πτώχευσε αφού χρωστά 70 δις δολάρια και μία ένωση με τις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα βοηθούσε να ανακάμψει η οικονομία του.
Μπορεί όμως οι κάτοικοι να θέλουν, τι λέει όμως η Αμερική και το Κογκρέσο; Για πολλά χρόνια το Puerto Rico είναι το “μαύρο πρόβατο” αφού η Αμερική το βοηθούσε οικονομικά όχι μόνο με χρήματα στο κράτος αλλά και σε ατομικό επίπεδο αφού ένα μεγάλο ποσοστό των Πορτορικάνων συντειρούντο από την Πρόνοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου