Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Ο ελληνοαμερικανικός οργανισμός Αλφα-Ωμέγα της Βοστώνης τίμησε τον Αντριου Μανάτο

Δευτέρα, 6 Ιουνίου, 2016Του Θεόδωρου Καλμούκου

MANATOS 1
Φωτογραφία: Ο κ. Μανάτος με τον κ. Αντον. 
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ελληνοαμερικανικός οργανισμός Αλφα-Ωμέγα της Βοστώνης στη διάρκεια του ετήσιου επίσημου δείπνου του, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο «Westin» της Βοστώνης, τίμησε τον κ. Αντριου Μανάτο με το βραβείο «Αριστεία μιας ολόκληρης ζωής». Στο δείπνο παρακάθησαν πάνω από 300 άτομα, μέλη και φίλοι του Οργανισμού Αλφα-Ωμέγα, τον οποίο συγκροτούν ομογενείς επιχειρηματίες, επιστήμονες και επαγγελματίες όλων των κλάδων.
Το βραβείο επέδωσε ο πρόεδρος του Αλφα-Ωμέγα, κ. Τζον Αντον. Ο κ. Αντριου Μανάτος είναι πρώην υφυπουργός Εμπορίου επί κυβερνήσεως Τζίμι Κάρτερ, ενώ επί πολλές δεκαετίες διατηρεί Οργανισμό Λόμπι και Δημοσίων Σχέσεων στην Ουάσιγκτον και έχει βοηθήσει καθοριστικά την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και πρώην Προεδρικός υποψήφιος το 1988, κ. Μιχάλης Δουκάκης, έπλεξε το εγκώμιο του τιμηθέντος και απαρίθμησε τη συμβολή του στην Ομογένεια, στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Τόνισε ότι υπάρχει μακρόχρονη συνεργασία του με τον κ. Μανάτο και συμπλήρωσε «συγγνώμη που δεν τα κατάφερα να σας υποδεχθώ στον Λευκό Οίκο».
Ο κ. Δουκάκης με αφορμή τις υποτροφίες που δίνει ο Οργανισμός Αλφα-Ωμέγα σε φοιτητές και φοιτήτριες που σπουδάζουν δημοσιογραφία, έπλεξε το εγκώμιο των δημοσιογράφων και τόνισε πως «είναι σπουδαίο το λειτούργημά σας ιδιαίτερα σήμερα».
MANATOS 8Την προσευχή ανέπεμψε ο πρωτοσυγκελεύων της Μητρόπολης Βοστώνης ιερέας Θεόδωρος Μπάρμπας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος απουσίαζε σε γάμο στο Ροντ Αϊλαντ.
Η γενική πρόξενος κ. Ιφιγένεια Καναρά ευχαρίστησε την Αλφα-Ωμέγα για την εξαιρετική συνεργασία τα τρία χρόνια της παρουσίας της στη Βοστώνη και αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την προώθηση του Ελληνισμού και του φιλελληνισμού στην περιοχή της Νέας Αγγλίας. Επίσης, συνεχάρη τον κ. Μανάτο για τις υπηρεσίες που προσέφερε διαχρονικά με στόχο την προβολή και την προάσπιση των θέσεων της Ελλάδος και της Κύπρου στην Ουάσιγκτον.
Ο τιμηθείς κ. Αντριου Μανάτος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της Ομογένειας της Αμερικής, αναλύοντας πώς ανελίχθηκε στις υψηλότερες οικονομικές και μορφωτικές βαθμίδες των Ηνωμένων Πολιτειών. Τόνισε τις ανεξάντλητες δυνάμεις και δυνατότητες που έχει ο Ελληνισμός και υπογράμμισε το μέγεθος, τις διαχρονικές αξίες και αρχές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.
MANATOS 9Αναφέρθηκε στην αλληλέγγυα στάση των Ελλήνων για τη σωτηρία των Εβραίων που διέμειναν στην Ελλάδα, από τη ναζιστική μανία εξολόθρευσής τους, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο και τη στάση του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου της Ελλάδος Δαμασκηνού και του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσοστόμου, οι οποίες έσωσαν χιλιάδες Εβραίους γράφοντας τους στα αρχεία των εκκλησιών με χριστιανικά ονόματα.

Αναγνώστηκαν συγχαρητήριες επιστολές του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Προβλήθηκε βίντεο από την πορεία της ζωής και των επιτευγμάτων του κ. Αντριου Μανάτου, το οποίο περιείχε μηνύματα με λόγια φιλόφρονα αγάπης, σεβασμού και εκτίμησης για το πρόσωπό του από Αμερικανούς Προέδρους, γερουσιαστές, βουλευτές, κορυφαίους ομογενείς, τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο, τον Εκδότη-Διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα» κ. Αντώνη Η. Διαματάρη, τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Καρλούτσο, τους επιχειρηματίες κ. Τζον Κατσιματίδη και Γεώργιο Μάρκο, ενενήντα συνολικά.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η σκηνογραφία που τα εγγονάκια του, τα παιδιά του γιου του Μάικ, έτρεξαν και αγκάλιασαν τον κ. Μανάτο μόλις πήρε το βραβείο λέγοντας του «συγχαρητήρια παππού».
Στο μήνυμά του ο γιος του κ. Μάικ Μανάτος, είπε ότι όλα όσα είπαν οι διάφορες προσωπικότητες στο βίντεο είναι σωστά, αλλά εκείνο που χαρακτηρίζει τον πατέρα του, Αντριου Μανάτο, είναι «η αγάπη. Η αγάπη του για την οικογένειά του, για την Πίστη του, την Κληρονομιά του, τους άλλους και τη χώρα».
MANATOS 5
Σε δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» ο τιμηθείς κ. Αντριου Μανάτος είπε, πως «αισθάνομαι συγκινημένος, το ‘Αλφα-Ωμέγα είναι ένας Οργανισμός τον οποίον παρακολουθώ επί πολλά χρόνια, έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα για την Κοινότητά μας σε εθνικό επίπεδο και για την Κοινότητά μας στη Βοστώνη. Αποτελεί παράδειγμα κι αν είχαμε παρόμοιους Οργανισμούς και σε άλλα μέρη η Κοινότητά μας θα ήταν σε ακόμα καλύτερο επίπεδο».
MANATOS 10

Στην ερώτηση ποια είναι η γνώμη της Ουάσιγκτον για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, είπε ότι «την έχουν σε πολύ υψηλό επίπεδο σεβασμού και εκτίμησης». Τόνισε πως «πηγαίνουμε πολύ καλά ως Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Μόνο δύο εθνικότητες που έχουν συναντηθεί με κάθε Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια, η μία είναι η Ιρλανδική στην οποία ένας στους εφτά Αμερικανούς είναι ιρλανδικής καταγωγής και η δική μας η ελληνική στην οποία ένας στους 250 Αμερικανούς είναι Ελληνοαμερικανός».
Στην ερώτηση πού πηγαίνει η Ελλάδα, είπε ότι «αυτή είναι μία δύσκολη ερώτηση, είναι μία τόσο δύσκολη περίπτωση, επισκέπτομαι συχνά την Ελλάδα και προσωπικά νομίζω ότι υπάρχει μία καινούργια συνειδητοποίηση ανάμεσα στους ανθρώπους γι’ αυτό που πρέπει να γίνει προκειμένου να απογειωθεί η χώρα».
Ο κ. Γεώργιος Μπεχράκης υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν τον κ. Μανάτο στην Ουάσιγκτον να μας αντιπροσωπεύουν στην κυβέρνηση. Είμαστε εξαιρετικοί άνθρωποι, με υψηλή διανόηση αλλά δεν ξέρουμε πώς να εργαζόμαστε από κοινού σαν ομάδα» και τόνισε πως «ο κ. Μανάτος έχει προσφέρει πάρα πολλά στον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Δουκάκης δήλωσε στον «Ε.Κ.» πως «ο Αντριου έχει κάνει θαυμάσια εργασία για την Ελληνική Κοινότητα, είναι ο ηγέτης μας στην Ουάσιγκτον. Κάθε φορά που έχουμε κάποιο πρόβλημα με την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι παρών. Εχουμε συνεργαστεί μαζί επί πολλά χρόνια, είναι εξαιρετικός άνθρωπος και χαίρομαι που τον τιμούμε απόψε».
Πηγή & Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρος Καλμούκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου