Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Κάτι σοβαρό θα γίνει σήμερα στο Φανάρι

Τους “τρώνε”... τα γένια τους

Η Σύνοδος που είναι να αρχίσει στις 16 του μηνός Ιουνίου στη Κρήτη με τη συμμετοχή όλων των ορθοδόξων εκκλησιών της Οικουμένης βρίσκεται υπό ατμόν.
Φαίνεται ότι τα συμφέροντα Τούρκων, Ρώσων και όχι μόνο, αλλά και το ποιός θα καθίσει που, ποιός είναι στα δεξιά, ποιός στα αριστερά ποιός στη πρώτη γραμμή και ποιός στη δεύτερη έγινε σημείο να υπάρχει πιθανότητα να τιναχτεί η Οικουμενική Σύνοδος στον αέρα!!!
Αλήθεια με αυτά ασχολούνται ή μήπως είναι προσχήματα για το τι μέλει γενέσθαι;
Συζητούσα χθες με τον γιό μας Νίκο, 28 χρονών που ήταν παιδί του ιερού, που πήγε και τελείωσε, όπως και αδελφές του Δήμητρα και Κατερίνα, το Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο του Lowell, Massachusetts, και τώρα τόσο ο Νίκος όσο και οι αδελφές του έχουν τελειώσει τα πανεπιστήμια και έχουν τη δική τους γνώμη.
Ρώτησα λοιπόν το Νίκο, ένα Ελληνόπουλο της Αμερικής που έχει ζήσει και στην Ελλάδα (έχει πάει τουλάχιστον 10 φορές) να μου πει τι γνώμη του για το θέμα. Τι νομίζει δηλαδή για το θέμα που προέκυψε. 
 Η απάντησή του ήταν σχεδόν η ίδια που έχω ακούσει από πολλούς νέους και νέες, παιδιά του Ελληνισμού. “Με αυτά ασχολούνται;”

Ε λοιπόν, εάν δεν θέλουν να χάσουν και άλλους νέους και νέες να κατεβάσουν τους τόνους. Η εκκλησία είναι ο λαός και όχι τα οφίκια, οι μήτρες, τα χρυσά άμφια... Δεν είναι αθώοι οι ιερωμένοι που χάθηκε το Βυζάντιο. Είναι καιρός να τα βρούνε, ΤΩΡΑ.


Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου