Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Θα αντέξουν την ντροπή;


NEOFYTOS 3
Τα μάτια του Ορθόδοξου Χριστιανικού Κόσμου και όχι μόνο είναι στραμμένα στην Κρήτη αυτές τις ημέρες όπου γίνονται οι τελευταίες ετοιμασίες για τη διεξαγωγή της Μεγάλης Συνόδου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Αρχίζουν και καταφθάνουν ένας –ένας οι Προκαθήμενοι των Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών εκ περάτων της γης, συμπεριλαμβανομένου και του Σερβίας κ. Ειρηναίου, όπου όπως φαίνεται επικράτησαν πιο συνετές και ψύχραιμες σκέψεις.
Θα απόσχουν –με ερωτηματικό πάντοτε τέσσερα Πατριαρχεία– τα εξής: Αντιοχείας, Βουλγαρίας, Γεωργίας και Μόσχας. Είπα με ερωτηματικό διότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει μέχρι την τελευταία στιγμή, διότι εδώ που τα λέμε η ντροπή της αποχής τους θα είναι τεράστια και σίγουρα σκέπτονται αν μπορούν να την αντέξουν, διότι θα τους συνοδεύει στην ιστορία ανά τους αιώνες η ρετσινιά ότι είναι οι διασπαστές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ναι αυτοί είναι.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου