Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Άσχετος ή κοινός συκοφάντης;

Κυριακή, 12 Ιουνίου, 2016



Του  ΛΕΩΝΙΔΑ ΕΛ. ΒΑΡΟΥΞΗ 
A) O πολυπράγμων κ. Τάκης Αντωνακόπουλος σε χθεσινό δημοσίευμά του στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ», σελ. 9, καταγγέλλει τρία πράγματα:
Πρώτον: ότι εγώ ως πρόεδρος  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου εισηγήθηκα (παράνομα) στην υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά να παρέμβει (παράνομα) στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να πληρωθούν (παράνομα) τα υπ’ αρ. 13, 17, 18 και 23/2015 χρηματικά εντάλματα του Δ.Λ.Τ.Π. των οποίων την πληρωμή δεν είχε εγκρίνει ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Νομό Ηλείας.
Δεύτερον: ότι η κ. Υπουργός πράγματι παρενέβη (παράνομα) στο Ελεγκτικό Συνέδριο, υιοθετώντας την (παράνομη) εισηγήσή μου και
Τρίτον: και κυριώτερον, ότι το Ελεγκτικό  Συνέδριο, ένα δηλαδή από τα τρία Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, αποφάσισε (παράνομα) την πληρωμή των επίμαχων ενταλμάτων, παραβαίνοντας έτσι οι ανώτατοι Δικαστές το καθήκον τους και υποκύπτοντας στην (παράνομη) παρέμβαση της κ. Κουντουρά.
Β) Προφανώς ο κ. Αντωνακόπουλος διαθέτει τα απαραίτητα ατράνταχτα στοιχεία για να αποδείξει την καταγγελία του καθ’ όλων των παραπάνω παρανομησάντων (Βαρουξή – Κουντουρά – Ελεγκτικού Συνεδρίου). Και επίσης αυτοδιαφημίζεται ότι διαθέτει και το απαραίτητο σθένος, ώστε να προβεί σε επίσημη καταγγελία, όπου απαιτείται, πχ. στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες.
Γ) Εμείς τα μόνα στοιχεία που διαθέτουμε είναι τα εξής:
1. Ότι τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα του κ. Αντωνακόπουλου χρηματικά εντάλματα είναι εντελώς άσχετα με τον Ε.Ο.Τ., το υπουργείο Τουρισμού και την κ. Κουντουρά. Δεν απαιτήθηκε βεβαίως οποιαδήποτε «παρέμβαση» της κ. Κουντουρά για να πληρωθούν… καύσιμα, γραμματειακή υποστήριξη, υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Π κ.λπ. κονδύλια, δηλαδή στα οποία αναφέρονται τα εντάλματα, που παραθέτει ο παντογνώστης κ. Αντωνακόπουλος.
2. Ότι για να πληρωθεί ένα έργο, που αφορά στην τουριστική προβολή περιοχών της χώρας, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Ε.Ο.Τ. Τέτοιο έργο είναι και η δημιουργία PORTAL επικοινωνίας του λιμένα Κατακόλου και τέτοια σύμφωνη γνώμη δόθηκε από τον  ΕΟΤ στα πλαίσια του νόμου.
Και η ουσία βέβαια είναι ότι το ένταλμα αυτό εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με βάση τις νομικές απόψεις των μελών του και όχι βέβαια μετά από «μεσολάβηση» ή «παρέμβαση» της κ. Κουντουρά.
Και βέβαια είναι το μοναδικό για το οποίο απαιτήθηκε σύμφωνη γνώμη του Ε.Ο.Τ. λόγω ακριβώς της συνάφειάς του με τον τουρισμό.
3) Μετά από αυτά γίνεται ξεκάθαρο και σαφές ότι ο κ. Αντωνακόπουλος ή είναι άσχετος με την πραγματικότητα ή είναι κοινός συκοφάντης. Όπως άσχετα και συκοφαντικά είναι και τα μέσα που ευχαρίστως και ανελέγκτως αναπαράγουν  σε μόνιμη βάση τις διαρκείς και επικίνδυνες εμμονές του.
Επειδή όμως αυτή την εποχή με απασχολεί, όσο τίποτε άλλο, η προώθηση των ζητημάτων του λιμανιού, γιατί το θεωρώ βασικό μοχλό ανάπτυξης του τόπου μου, δεν διαθέτω τον απαραίτητο χρόνο για να συναντηθώ με τον κ. Αντωνακόπουλο στις δικαστικές αίθουσες. Αυτό όμως υπό μία και μοναδική προϋπόθεση: ότι ο κ. Αντωνακόπουλος θα δηλώσει αύριο από τα μέσα, που τον φιλοξενούν, ακόμη και από τις στήλες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ή ότι είναι άσχετος, ή ότι είναι κοινός συκοφάντης.
Αλλιώς η Εισαγγελία είναι μονόδρομος, όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά και για όσους με μοναδικό ζήλο του παρέχουν καθημερινά «στέγη, τροφή και προστασία».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΛ. ΒΑΡΟΥΞΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δ.Λ.Τ. ΠΥΡΓΟΥ
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου