Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 2 Ιουνίου, 2016

  • Έρευνες πραγματοποιεί η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη νεαρού Γεωργιανού κρατούμενου, ο οποίος είχε διακομιστεί το απόγευμα της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για εξετάσεις και απέδρασε στη συνέχεια.
  • Στην Αθήνα θα βρίσκεται από αύριο, Πέμπτη, ο γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χαρλέμ Ντεζίρ. Ο κ. Βαλς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει την ευκαιρία πολλών συζητήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα.
  • Στις 3 το απόγευμα της Πέμπτης συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο στο κτίριο της Βουλής. Η εισήγηση του πρωθυπουργού προς το Υπουργικό Συμβούλιο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Kατά τη συνεδρίαση θα υπάρξει απολογισμός στον απόηχο και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ θα τεθούν τα επόμενα βήματα και για το κυβερνητικό έργο.
  • Και το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, μετά το Πατριαρχείο Μόσχας, εγείρει ζητήματα και προειδοποιεί ότι εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του δεν θα συμμετάσχει στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και τις  15 Ιουνίου, ενώ παράλληλα αποδοκιμάζει την φημολογούμενη επί τα χείρω, τροποποίηση του άρτι ψηφισθέντος ασφαλιστικού νόμου.

Κόσμος

  • Βομβιστής αυτοκτονίας έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στην είσοδο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μογκαντίσου της Σομαλίας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
  • Δύο νεκροί -ένας εκ των οποίων είναι ο δράστης που έβαλε μόνος τέλος στη ζωή του- είναι ο απολογισμός του νέου περιστατικού πυροβολισμών σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, αυτή τη φορά στο UCLA. Το πανεπιστήμιο άνοιξε και πάλι μετά την αστυνομική επιχείρηση, αλλά δεν θα γίνουν μαθήματα.
  • Οι σφαγές των Αρμενίων θα αναγνωριστούν αύριο από τη γερμανική βουλή ως γενοκτονία. Παρά τις τουρκικές ενστάσεις η γερμανίδα καγκελάριος υποστηρίζει την αναγνώριση. Ωστόσο αύριο θα απουσιάζει από το κοινοβούλιο.
  • Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί τη Βρετανία στις 24 Ιουνίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα για την παραμονή ή την αποχώρησή της από την ΕΕ, προκειμένου να εγκαινιάσει ένα γήπεδο γκολφ στην Σκωτία.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί ισχύουσες συνθήκες, ούτε να πιέσει για στενότερη ολοκλήρωση της ευρωζώνης, στην περίπτωση που οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Οικονομία

  • Κατατέθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή οι τέσσερις τροπολογίες για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα και αναμένεται να συζητηθούν την Πέμπτη στην Ολομέλεια. Οι ρυθμίσεις αφορούν στο ΕΚΑΣ, τα κόκκινα δάνεια, τα ειδικά μισθολόγια κ.ά. Με την ψήφισή τους αναμένεται να «ξεκλειδώσει» η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ.
  • Τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup την περασμένη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ομαλά εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γ.Σταθάκης, σε δηλώσεις του στο CNBC. «Θεωρώ ότι το 99% των συμφωνηθέντων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί...» σημείωσε, προσθέτοτοντας ότι «υπάρχουν τρία σημεία που απομένουν, υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά μας για δημοσιονομικά ζητήματα το 2017. Θεωρώ, όμως, ότι θα υπάρξει λύση».
  • «Στην παγίδα της βραδείας ανάπτυξης έχει πιαστεί η παγκόσμια οικονομία», υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ, καλώντας τους ηγέτες «που χαράζουν τις δημόσιες πολιτικές, να δράσουν άμεσα, εάν θέλουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους». Η βραδεία ανάπτυξη, εξηγεί ο ΟΟΣΑ, απαιτεί τη χρήση ευρύτερων και καλύτερα συντονισμένων δημοσιονομικών, νομισματικών και διαρθρωτικών πολιτικών.

Αθλητισμός

  • Η ποδοσφαιρική σεζόν μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά όπως φαίνεται ακολουθεί ένα ιδιαίτερα «θερμό» καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό γιατί με αφορμή μια πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου, εν όψει της νέας σεζόν (και τις εκλογές της ΕΠΟ), Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, αλλά και η ΑΕΚ του Μελισσανίδη, δείχνουν να ετοιμάζονται για «πόλεμο». Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ολυμπιακός επιτέθηκε κατά της... συμμαχίας των δύο «Δικεφάλων» με τους Θεσσαλονικείς και την «Ένωση» να απαντούν με σκληρές εκφράσεις, όλοι μέσω διαρροών τους. Μάλιστα, το βράδυ η «μάχη» συνεχίστηκε με τον 2ο γύρο των τοποθετήσεων...
  • Νολίτο και Μοράτα ήταν οι πρωταγωνιστές στην εμφατική νίκη της Ισπανίας επί της Νότιας Κορέας σε φιλικό προετοιμασίας που διεξήχθη επί αυστριακού εδάφους στο γήπεδο της Σάλτσμπουργκ. Οι «φούριας ρόχας» έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει της συμμετοχής τους στο EURO 2016 και προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο με τα γκολ των Σίλβα, Φάμπρεγας και Νολίτο μέσα σε 9 λεπτά (30'-38'). Στην επανάληψη σκόραραν 2 γκολ ο Μοράτα (50', 89') και άλλο ένα ο Νολίτο (54'), ενώ για τους Ασιάτες μείωσε ο Γιου Σε Γιονγκ στο 83' (5-1).
  • Με κεντρικό θέμα συζήτησης «ο Παναθηναϊκός της νέας σεζόν» πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση κορυφής στο «τριφύλλι» μετά το πέρας των υποχρεώσεων της ομάδας για τη σεζόν 2015/2016. Από την κουβέντα που έγινε ανάμεσα στους Γιάννη Αλαφούζο, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Αντρέα Στραματσόνι προκύπτει ότι οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά με τον Ιταλό προπονητή στον πάγκο τους, καθώς ο πρόεδος της ΠΑΕ είναι πεπεισμένος ότι είναι ικανός να αλλάξει την εικόνα του συλλόγου σε αγωνιστικό επίπεδο.
ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου