Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015


Οι «νευρικοί» Τούρκοι πιλότοι στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών σε Φούρνους, Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και Αγαθονήσι

TURKISH F16


Απτόητη παραμένει, όπως ήταν αναμενόμενο, η Τουρκία – μετά το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από καταδιωκτικά της κοντά στα σύνορα με τη Συρία- όσον αφορά στο ζήτημα των προκλήσεων στο Αιγαίο, με τις συνεχείς παραβιάσεις και υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:
- στις 15:25 υπέρπτηση 4 αεροσκαφών άνωθεν Φούρνων, στα 4.000 πόδια
- στις 15:27 υπέρπτηση 2 αεροσκαφών πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 πάνω από το Αγαθονήσι, στα 8.100 πόδια.
Ακολούθως, εξήλθαν του FIR Αθηνών τα 4 αεροσκάφη στις 15:28  και τα 2 αεροσκάφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως της Σάμου. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».
Σημειώνεται ότι το ζήτημα της κατ'εξακολούθηση προκλητικής τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, λέγοντας ότι «ευτυχώς που οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους».
Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχόλιο αναρτήθηκε και στα αγγλικά σε έναν από τους λογαριασμούς του κ. Τσίπρα στο Twitter, για να διαγραφεί ωστόσο αργότερα- σημειώνεται ότι από πλευράς του, ο κ. Νταβούτογλου, με δική του ανάρτηση, «προσπέρασε» χαρακτηριστικά το ζήτημα, σχολιάζοντας ότι οι εν λόγω δηλώσεις δεν ήταν στο πνεύμα της ημέρας, και καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να επικεντρωθεί στα θετικά. 
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου