Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Είχα ζητήσει από τον Τσίπρα να απομακρύνει το Βαρουφάκη

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2015

Το υποπτευόμαστε ότι η Ευρω-παίοι έμπαιναν στα εσωτερικά της Ελλάδας αλλά αυτός ομολογεί.

Την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις είχε ζητήσει την άνοιξη του 2015 από τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό κανάλι NOS TV.

Ντάισελμπλουμ: Είχα ζητήσει από τον Τσίπρα να απομακρύνει το Βαρουφάκη
Στην συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είχε επιμείνει ώστε ο υπουργός Οικονομικών να πάψει να είναι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού, τόνισε ότι το κλίμα μέσα στο Eurougroup, ανάμεσα στους υπόλοιπους υπουργούς και τον κ. Βαρουφάκη ήταν τόσο άσχημο, που πλέον δεν υπήρχε βάση συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας δεν έχει σχέση με το Eurogroup αλλά με την ελληνική κυβέρνηση. Στην αποκαλυπτική συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί στην εκπομπή Nieuwsuur την επόμενη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Eurogroup εξηγεί πως παρέκαμψε τον τότε υπουργό Οικονομικών και διαπραγματεύτηκε απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην ίδια εκπομπή μιλάει για τις διαπραγματεύσεις και ο Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, και της Σλοβεκίας Πίτερ Κάζιμιρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου