Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ! Μπλάτερ και Πλατινί 8 χρόνια εκτός ποδοσφαίρου

Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου, 2015

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της FIFA για Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, αφού τιμωρήθηκαν με ποινή απαγόρευσης με το ποδόσφαιρο για 8 χρόνια.
Οκτώ χρόνια μακριά από κάθε δραστηριότητα που αφορά το ποδόσφαιρο θα μείνουν οι Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί, όπως έκρινε το Δικαστικό Επιμελητήριο της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA.
Ο πρόεδρος της FIFA κατηγορείται για παράνομη οικονομική συναλλαγή προς τον πρόεδρο της UEFA το 2011 και η αρμόδια επιτροπή της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν πείστηκε από τις απολογίες του ότι είναι αθώοι και πως η καταβολή 1.700.000 ευρώ έγινε κατόπιν προφορικού συμβολαίου που διαθέτει νομική ισχύ επί ελβετικού εδάφους.
"Οι διαδικασίες εναντίον του κ. Μπλάτερ σχετίζονται κυρίως με μία πληρωμή 2.000.000 ελβετικών φράγκων που μεταφέρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011 από τη FIFA στον κ. Πλατινί. Ο κ. Μπλάτερ, μέσω της θέσης του ως πρόεδρος της FIFA, εξουσιοδότησε την πληρωμή στον κ. Πλατινί, η οποία δεν είχε νομική βάση σε γραπτό κείμενο, υπογεγραμμένο από τους δύο αξιωματούχους την 25η Αυγούστου 1999. Ούτε στη γραπτή απολογία ούτε στην προφορική ο κ. Μπλάτερ κατάφερε να επιδείξει άλλη νομική βάση γι' αυτήν την πληρωμή. Ο ισχυρισμός του για προφορικό συμβόλαιο κρίθηκε μη πειστικός και απορρίφθηκε από το Επιμελητήριο", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της FIFA.
Η υπόθεση που έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τόσο τον πρόεδρο της FIFA όσο και τον πρόεδρο της UEFA έχει να κάνει με μία αμοιβή 1.700.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του Πλατινί με την υπογραφή Μπλάτερ το 2011, τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της FIFA.
Αμφότεροι ισχυρίζονται ότι αυτά τα χρήματα αφορούν την εργασία του Γάλλου ως σύμβουλος της FIFA από το 1998 μέχρι το 2001 και δεν καταβλήθηκαν τότε λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της ομοσπονδίας.
Παρά την απουσία γραπτού συμβολαίου που θα αποδείκνυε την ορθότητα της πληρωμής, οι δύο παράγοντες υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεταξύ τους προφορικό συμβόλαιο, που διαθέτει νομική ισχύ επί ελβετικού εδάφους.
Αμφότεροι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 90 ημερών μέχρι την ετυμηγορία, απόφαση που έληγε στις 5 Ιανουαρίου.
Επιπροσθέτως, ο Πλατινί δεν θα καταφέρει να θέσει υποψηφιότητα για τη διαδοχή του Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, στις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 26 Φεβρουαρίου.
Οι δύο παράγοντες τιμωρήθηκαν και με πρόστιμο 46.000 ευρώ ο Ελβετός και 74.000 ο Γάλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου