Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Δεν αποκλείεται κατάρρευση της κυβέρνησης Τσίπρα


Προβλέψεις Stratfor για το 2016: 

TSIPRAS


Καθόλου ευχάριστες δεν είναι οι προβλέψεις του αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor σε ότι αφορά την Ελλάδα και την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση που εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί.
Το αμερικανικό ινστιτούτο αναφέρει στην ετήσια πρόβλεψή του για το 2016 ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θα έχει να αντιμετωπίσει δύο προβλήματα: Την πολιτική αστάθεια και την κοινωνική αναταραχή.
Η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι θα έχει αναιμική ανάπτυξη σε συνδυασμό με υψηλή ανεργία.
«Αυτό θα οδηγήσει σε διαμαρτυρίες και συχνές συγκρούσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης», οι οποίες θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνεται στην έκθεση.
Επίσης σύμφωνα με το Stratfor, η κατάρρευση της ελληνικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί επειδή ο κ. Τσίπρας διαθέτει μία πολύ μικρή πλειοψηφία εντός του κοινοβουλίου. Η έκθεση αναφέρει επίσης πως σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση πέσει τότε αυτή θα αντικατασταθεί από μία κυβέρνηση συνασπισμού η οποία θα αποτελείται από τεχνοκράτες.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο, το 2016 η κύρια απειλή για την ελληνική κυβέρνηση θα είναι η κοινωνική αναταραχή και όχι η αποπληρωμή του χρέους. Επισημαίνεται επίσης ότι η επανάληψη μίας κρίσης όπως αυτή του 2015 θεωρείται απίθανη, καθώς η χώρα μας δεν αντιμετωπίζει εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες για την εξόφληση του χρέους.
«Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μίας ελληνικής χρεοκοπίας ή μιας εξόδου από την Ευρωζώνη είναι μικρότερος σε σχέση με το 2015», αναφέρεται.
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα 
καθυστερήσουν μέχρι τα τέλη του 2016.
«Δεν περιμένουμε να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη το 2016, αλλά τα προβλήματα δεν θα επιλυθούν σύντομα. Η αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις, αρχικά των πολιτών, αλλά και των πολιτικών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα για ακόμη μία φορά στη σύγκρουση με τους πιστωτές της» καταλήγει στην ανάλυσή του το Stratfor.
«Πολιτική αναταραχή»
Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες που το Stratfor κάνει ζοφερές προβλέψεις σε ότι αφορά τη χώρα μας για το 2016. Στον απόηχο της ψήφισης των προαπαιτουμένων το αμερικανικό ινστιτούτο έκανε και πάλι λόγο για πιθανή πολιτικά αναταραχή «αν όχι βία» στην χώρα μας, όπως επίσης και ότι είναι πολύ πιθανό η συμφωνία να καταρρεύσει. 
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου