Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Μην τα χάσετε Τα νέα όπλα του Μαξίμου για το 2016. 'Βαθμολογία' περιμένει τους υπουργούς!!!

Να δούμε ο Φίλης τι βαθμό θα πάρει;

Με ένα υπουργικό συμβούλιο που «έβλεπε προς το μέλλον» ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τις βάσεις για τη νέα χρονιά στέλνοντας τα απαραίτητα μηνύματα σε κάθε πλευρά. Η αξιολόγηση των υπουργών θα αποτελέσει σε μεγάλο βαθμό το κίνητρο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου
Μιλώντας στους υπουργούς, απευθυνόμενος, όμως και στους βουλευτές ο πρωθυπουργός επιχείρησε μέσα από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο να ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του κυβερνητικού έργου δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Μαξίμου και στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας έναν απολογισμό επιχείρησε να αναδείξει το κοινωνικό προφίλ της κυβέρνησης, καθώς είναι ένα σημείο για το οποίο έχει κατηγορηθεί πως έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις.
AdTech Ad
Για άλλη μια φορά διευκρίνισε πως η κόκκινη γραμμή σε αυτή την διαπραγμάτευση είναι η κατοχύρωση των κύριων συντάξεων, γεγονός που λειτουργεί ανακουφιστικά στο ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ με βάση και τα μηνύματα που έχουν περάσει οι βουλευτές στον πρωθυπουργό κατά τις συναντήσεις που είχαν.
Όσον αφορά το ασφαλιστικό, πληροφορίες αναφέρουν πως η ψήφισή του ενδεχομένως να μεταφερθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, καθώς υπάρχουν αρκετά θέματα τα οποία η κυβέρνηση θέλει να διευθετήσει με τους δανειστές.
Οι 11 δράσεις που έχουν να κάνουν με τη υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα ένα σημείο που στα αυτιά των  βουλευτών της πλειοψηφίας λειτουργεί υποσχετικά ότι το κλίμα τις επόμενες ημέρες θα αλλάξει και τα παράπονα που δέχονται στις περιφέρειες τους θα λιγοστέψουν.
Η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, ο αναπτυξιακός νόμος και οι ρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προτεραιότητες για το Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά τις γιορτές.

Οι υπουργοί «βαθμολογούνται»

Ο νέος χρόνος ενδεχομένως να φέρει και αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς ο πρωθυπουργός τονίζοντας με νόημα πως «όλοι κρινόμαστε» ζήτησε από τους υπουργούς να ιεραρχούν τις προτεραιότητές τους και να έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Τα «τεφτέρια» αναμένεται να πάρουν φωτιά στο Μέγαρο Μαξίμου από το 2016 και «μετεξεταστέοι» να μείνουν όσοι  δεν ολοκληρώσουν με επάρκεια και σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο τις δράσεις που τους έχουν ανατεθεί.

Το «όπλο» της λίστας Φαλτσιανί (όπως πάντα εκφοβισμός) 

Καθόλου τυχαία, προσπαθώντας να αλλάξει το κλίμα, ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε να ανακοινώσει τη νέα λίστα Φαλτσιανί στο υπουργικό συμβούλιο δίνοντας το στίγμα της νέας κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το νομοσχέδιο που αφορά την εθελουσία επιστροφή μη δηλωθέντων χρημάτων από το εξωτερικό θα συνδεθεί με τις εξελίξεις που υπάρχουν από την εισαγγελική έρευνα των νέων στοιχείων που έδωσε στον Μιχάλη Καλογήρου ο πρώην υπάλληλος της HSBC.
Η νέα λίστα του Εβρέ Φαλτσιανί, των οποίων τα στοιχεία εκτιμούν ήδη οι εισαγγελικές αρχές, περιέχει περίπου 500.000 κινήσεις λογαριασμών που αντιστοιχούν στους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ.
Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι εισαγγελείς να δουν την διαδρομή των χρημάτων που έχει ο κάθε καταθέτης της λίστας Λαγκάρντ (φυσικό πρόσωπο ή εταιρία) και να μάθουν λεπτομέρειες ακόμα και για τους τροφοδότες των λογαριασμών.
Όπως είναι φυσικό η διερεύνηση των νέων στοιχείων απαιτεί σημαντικό χρόνο, αλλά και ενίσχυση των υπηρεσιών των οικονομικών εισαγγελέων. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις για στελέχωση των ερευνών σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές.
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην επανασύσταση της διυπουργικής επιτροπής για τη πάταξη της διαφθοράς υπό τον Δ. Παπαγγελόπουλο. Σε αυτή θα μετέχουν ο Τρύφων Αλεξιάδης, ο Τέρενς Κουίκ, ο Μιχάλης Καλογήρου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
-----------------------------------------------------------------------------
Βαθμολογία κύριε!  Σωστό.
Τι το πέρασες!  Πρέπει να διαβάζεις! Σωστό.
Πρέπει να είσαι επιμελής όχι σαν αυτούς τους άκουρους που κάνουν απεργία για ψίλου πήδημα!  Υπάρχουν και άλλα πηδήματα!  Σωστό.
Πρέπει να είσαι παρόν και να μη παίρνεις απουσίες!  Σωστό.

Το ερώτημα είναι ποιός θα τους βαθμολογεί.  Η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε; (Σόϊ- μπλε) κάτι σαν γαλαζοαίματος. Ο ένας Ευρω-παίος, ο άλλος Ευρω-παίος.  Εγώ λέω να βάλει τον Υπουργό Παιδείας το Φίλη (τι φίλη, τι φίδι που λένε).  Αυτός ξέρει από γράμματα, από ιστορία!   (Που είσαστε Πόντιοι;)  Πάνω από όλα ξέρει ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση που θα πάει αυτή Κυβέρνηση.  Αφού είναι ακόμα υπουργός πάει να πει ότι κάτι ξέρει ο "κουραμπιές" που λέει και ο φίλος μου ο Μήτσος από την Εύβοια!  Δεν απορώ με αυτούς που τους ψήφισαν, απορώ που η ΕΛΛΑΣ έχει πέσει σε λήθαργο.  Και ο Αλέξης;  Που είσαι Αλέξη με το συνονθήλευμα που μάζεψες!

Αυτό είναι... το είχε πει και ο Γιωργάκης "μηδεν στο πηλίκιο"

Άγιε μου Βασίλη φώτισε τους αφώτιστους γιατί αντί να τα βάλουν με τους κλέφτες πολιτικούς και τους συν αυτώ τα έβαλαν με την ιστορία της Ελλάδας, το πολιτισμό μας, διαβασμένοι και αδιάβαστοι.  Οι περισσότεροι, πολιτικοί κατ' όνομα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου