Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, 2015

  • Κλιμακώνεται ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας, που θα λάβει μέτρα ασφαλείας και αστυνόμευσης ανά τη χώρα. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., οι Υπηρεσίες της εντατικοποιούν τις δράσεις τους και τίθενται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ενώ όλο αυτό το διάστημα θα διατεθεί το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων-υλικοτεχνικού εξοπλισμού.   
  • Ειδικό σχεδιασμό, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ. Κατά την εορταστική αυτή περίοδο θα ισχύσουν και οι συνήθεις απαγορεύσεις στην κίνηση των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών.  
  • Από τις 9 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα τα καταστήματα την Πέμπτη, παραμονή των Χριστουγέννων. Στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί ώς τις 5 το απόγευμα. Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου.
  • Άγρια δολοφονημένος βρέθηκε στο σπίτι του στην Aνδρο 89χρονος άνδρας. Ο άτυχος ηλικιωμένος ήταν χτυπημένος στο πρόσωπο, ενώ ο δράστης ή οι δράστες τον είχαν στραγγαλίσει με μια ζώνη, η οποία ήταν περασμένη στο λαιμό του.
  • Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα L' Espresso, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το κόμμα του τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας ότι θα πρόκειται για «ένα κίνημα πανευρωπαϊκό».

Κόσμος

  • Βουλευτής του βρετανικού Κοινοβουλίου κατήγγειλε ότι οι αμερικανικές αρχές απαγόρευσαν, χωρίς καμία εξήγηση, στα μέλη μιας οικογένειας βρετανών μουσουλμάνων να επιβιβαστούν σε πτήση από το Λονδίνο για τις ΗΠΑ, όπου θα περνούσαν τις διακοπές τους στην Ντίσνεϊλαντ. «Θα εξετάσουμε την υποθέση», λέει η Ντάουνινγκ Στριτ.
  • Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ αστυνομικών και ένοπλων στελεχών ακροαριστερών κομμάτων κατά τη διάρκεια των κηδειών δύο γυναικών που σκοτώθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση Τρίτη.
  • Τουλάχιστον 200 πολίτες έχουν σκοτωθεί σε ρωσικά πλήγματα στη Συρία μέσα σε διάστημα δύο μηνών, αναφέρει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας. «Αβάσιμες» οι κατηγορίες, απαντά η Ρωσία, κάνοντας λόγο για «κατασκευασμένες πληροφορίες».
  • Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι παραιτείται από το αξίωμά του, σε μια περίοδο που ο κυβερνών συνασπισμός αναζητά τρόπους για να ενισχύσει τη δημοτικότητά του ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2016.

Οικονομία

  • Στη συγκρότηση επιτροπής για τα θέματα της απελευθέρωσης των αστικών συγκοινωνιών στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού κανονισμού 1370/2007, ο οποίος προβλέπει τη διενέργεια διεθνών διαγωνισμών για την ανάληψη των υπηρεσιών δημοσίων μεταφορών για τις περιπτώσεις όπου δεν υφίσταται ήδη δημόσιος συγκοινωνιακών φορέας, προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.
  • Οι τομείς της τουρκικής οικονομικής δραστηριότητας που πλήττονται εξαιτίας της πρόσφατης κρίσης στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας είναι ήδη πολλοί. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο κλάδος του χειμερινού τουρισμού με τους ξενοδόχους στους πιο διάσημους χειμερινούς προορισμούς της Τουρκίας να κάνουν λόγο για κύμα ακυρώσεων.
  • Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν πάνω από 163,2 εκατομμύρια ευρώ (178 εκατ. δολάρια) συνολικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν πιθανές διώξεις διότι βοήθησαν αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν.

Αθλητισμός

  • Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο υπογραφών προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή-ανακατασκευή-συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με 17 Δήμους από όλη τη χώρα. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται η πρώτη φάση των εξαγγελιών της κυβέρνησης και της αθλητικής ηγεσίας για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα προκειμένου να είναι προσβάσιμες και χρηστικές για όλους τους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία.
  • Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Λουίς Φαν Γκάαλ και των δημοσιογραφών που έδωσαν το «παρών» στη προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, στο προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός παρουσιάστηκε σαφώς επηρεασμένος από τις φήμες περί απομάκρυνσής του από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης «σφυροκόπησε» τους δημοσιογράφους.
  • Απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών ο Ντον Χάου, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στην Αγγλία τη δεκαετία του 1960 και ένας από τους πιο αξιοσέβαστους προπονητές για τα επόμενα 30 χρόνια. Μέλος της εθνικής Αγγλίας στη Μουντιάλ του 1958 και της Γουέστ Μπρομ από 1952 έως το 1964, έπαιξε τα δύο τελευταία χρόνια της καριέρας του στην Αρσεναλ και αποχώρησε μόλις στα 31 (1966) λόγω σοβαρού τραυματισμού στο πόδι.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3vDbbv4Nb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου