Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, 2015

  • Σε εσωκομματικούς λόγους απέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων αναγνωρίζει πως η Ελλάδα δίνει μια μεγάλη μάχη ανθρωπισμού, προσθέτει η ίδια.
  • Τη στήριξή τους στους πρόσφυγες θέλησαν να εκφράσουν μέλη αναρχικής οργάνωσης τοποθετώντας σωσίβια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Συντάγματος.
  • Την πρώτη της συνεδρίαση θα κάνει αύριο, Δευτέρα, η επιτροπή Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο κτίριο του υπουργείου, παρουσία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.
  • Λόγω της αναμενόμενης πτώσης της επιβατικής κίνησης τις ημέρες των εορτών, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ματαιώνει ορισμένα τοπικά δρομολόγια, καθώς και δύο νυχτερινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
  • Tο μεσημέρι της Δευτέρας στο νεκροταφείο Ζωγράφου θα γίνει η κηδεία της αδελφής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Βάσως, η οποία πέθανε το Σάββατο. Δεκάδες τα συλλυπητήρια μηνύματα προς τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος περνά δύσκολες ώρες.

Κόσμος

  • Ο 37χρονος Σύρος σκηνοθέτης Νάτζι Τζερφ, γνωστός πολέμιος του καθεστώτος Άσαντ που κατέγραφε παράλληλα τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους, έπεσε νεκρός από σφαίρα στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με την οργάνωση «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά» με την οποία συνεργαζόταν.
  • Η μητέρα ενός εκ των καμικάζι που αιματοκύλισαν το Παρίσι μίλησε στη βελγική τηλεόραση για τις ενοχές που νοιώθει καθώς δεν είχε εντοπίσει εγκαίρως τις ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης του γιου της Μπιλάλ Χάντφι, ο οποίος ανατινάχθηκε στις 13 Νοεμβρίου έξω από το Stade de France στο Σαιν-Ντενί.
  • Εν μέσω της κατακραυγής που έχει προκαλέσει το αμφιλεγόμενο σχέδιο κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων αιτούντων άσυλο, ο Δανός πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δηλώνει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αναθεώρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για το καθεστώς των Προσφύγων ώστε να «προσαρμοστεί» στα σημερινά δεδομένα.
  • Οι Αφγανοί Ταλιμπάν αρνούνται ότι ανταλλάσσουν πληροφορίες με τη Ρωσία για τον κοινό εχθρό τους, την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, διαψεύδοντας πρόσφατη δήλωση υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου.

Οικονομία

  • «Οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να κατηγορούν άλλους για τα προβλήματά τους, αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και πώς μπορούν οι ίδιοι να βελτιωθούν. Σίγουρα δεν λείπει η υποστήριξη της Ευρώπης, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική» δηλώνει ο Β.Σόιμπλε, αναφερόμενος τόσο στην προσφυγική όσο και στην οικονομική κρίση. Κριτική στην Ελλάδα για ελλιπή φύλαξη των συνόρων της ΕΕ ασκεί και ο ΥΠΕΣ της Βαυαρίας, μιλώντας για «φάρσα».
  • «Είναι στο χέρι της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου να συνεννοηθούν και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων, που θα δημιουργήσει επενδύσεις, ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης και άνοδο του βιωτικού επιπέδου» δηλώνει ο μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον στο Βήμα της Κυριακής. Ο ίδιος σημειώνει ότι οι μεταρρυθμίσεις και η αναδιάρθρωση του χρέους πάνε χέρι-χέρι.
  • Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το Ασφαλιστικό. «Εάν το λησμόνησαν τόσο σύντομα, τους υπενθυμίζουμε ότι τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για κατάργηση του ΕΚΑΣ» αναφέρει.

Αθλητισμός

  • Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη δημοσιοποίηση ολόκληρης της έρευνας του Αμερικανού δικηγόρου, Μάικλ Γκαρσία, ο οποίος είχε διερευνήσει τις ψηφοφορίες ανάθεσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2018 και 2022, είναι ο υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, πρίγκιπας, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν. Την Κυριακή, ο Ιορδανός πρίγκιπας, απαίτησε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τις ελβετικές αρχές, να δημοσιοποιηθεί άμεσα η πλήρης έκθεση του εισαγγελέα, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είχε αλλοιωθεί από τη Δικαστική Επιτροπή της FIFA.
  • Ο Νίκος Καραγεωργίου είναι ο αντικαταστάτης του Θαλή Θεοδωρίδη στον πάγκο της Καλλονής. Η ομάδα της Μυτιλήνης ανακοίνωσε την Κυριακή την απόκτηση του έμπειρου τεχνικού, που έχει στόχο να κρατήσει την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ.
  • Άλλη μια περίεργη υπόθεση γύρω από τα «στημένα» ματς του ποδοσφαίρου, έρχεται από το εξωτερικό για να ταράξει τα νερά. Μπορεί να μην έχει να κάνει με το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όπως αποδεικνύεται όσοι αναμειγνύονται σε τέτοιου είδους σκάνδαλα, δεν έχουν καλά ξεμπερδέματα. Το πρωί της Κυριακής λοιπόν, στο μακρινό Ελ Σαλβαδόρ, δολοφονήθηκε ο 33χρονος πρώην διεθνής αμυντικός, Αλφρέδο Πατσέκο, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε τιμωρηθεί με δια βίου απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Πηγή: Σαν Σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου